O femeie merge la preotul paroh și-i zice… Părinte, eu nu mai vin nicodată la biserică!

Recunoaste, si tu ai plecat de multe ori, din Biserica, cu sufletul amarat de ceea ce ai vazut in jurul tau. Ba o persoana barfea, alta „statea” pe telefon, ba tarcovnicul nu stiu ce facea. Insa iti adresez o intrebare, tu de ce mergi la Biserica?

Citeste pilda de mai jos si raspunde-mi dupa!

”O femeie  merge la preotul paroh si ii spune:

– Parinte, eu nu mai vin niciodata la biserica.

Preotul il intreba:

– Ah. Poti sa-mi spui care este motivul?

Femeia ii raspunde:

– Dumnezeule! Aici vad o femeie care barfeste despre alta femeie; domnul din fata face galagie; cei din cor se cearta incontinuu; in timpul Liturghiei oamenii butoneaza telefonul mobil; fara sa mai aduc in discutie si comportamentul egoist al persoanelor dupa ce pleaca de la biserica…

Preotul ii spune:

– Ai dreptate. Dar inainte de a parasi definitiv Biserica, as vrea sa-mi faci o favoare. Ia, te rog, acest pahar plin cu apa si inconjoara de trei ori biserica, fara sa versi nicio picatura de apa din pahar. Dupa poti pleca.

„Doar atat?” – s-a intrebat femeia.

A facut cele trei ture, asa cum i-a cerut preotul. Dupa ce a terminat, i-a spus:

– Parinte, am facut.

Preotul a intrebat-o:

– In timp ce inconjurai biserica cu paharul in mana, ai observat vreo persoana care o barfea pe alta?

Si femeia:

– Nu.

– Ai vazut persoane care butonau telefonul?

Femeia:

– Nu.

– Stii de ce? Erai concentrata asupra paharului pentru a nu varsa apa. Si vezi… in viata noastra e la fel. Cand inimile noastre se concentreaza pe Iisus Hristos, nu mai avem timp sa ne uitam la greselile oamenilor. Cei care parasesc Biserica din cauza crestinilor ipocriti, cu siguranta ca niciodata nu au intrat in ea pentru Iisus.”

error: Content is protected !!