Păcatul pe care îl plătim pentru ceea ce am făcut înainte de căsătorie

După cum sună şi titlul meu, da este adevărat l-am cunoscut când aveam 15 ani şi zece luni în cartierul vărului meu. Ne-am plăcut foarte tare numai că părinţii mei nu prea mă lăsau să ies din casă.

A trecut ceva timp, să zic câteva luni bune, şi ne-am hotărât să ne logodim. Mi-a pus inelul, la un an aproape, pe deget. După un an şi nouă luni m-a cerut de la ai mei şi am hotărât să ne mutăm împreună. Între timp noi păcătuisem încă din ziua în care ne-am logodit. Părinţii lui nu au fost deacord să ne mutăm fără să ne căsătorim.

Zis şi făcut, la doi ani după ce ne-am cunoscut ne-am căsătorit și au fost cei mai frumoşi ani din viaţa mea. Ne înţelegeam de minune, ne-am făcut casă după 4 ani de convieţuit împreună foarte bine.

A intervenit între noi o colegă de serviciu de-a lui. A fost un an de chin pentru mine. Am suferit enorm, certuri, scandaluri, am luptat însă fără rezultat. Rugăciuni, bilete peste bilete, nimic până în ziua în care am hotărât să plec.

Nu mai puteam, disperasem, eram bolnavă de nervi, slăbisem… boli peste boli. A trecut un an şi jumătate de când ne-am despărţit şi încă îmi e dor de cei de acasă. Nu ştiu dacă şi de el, dar cu siguranţă de ceea ce am muncit acolo şi de socrii mei care plâng şi acum după mine şi s-au îmbolnăvit. El nu vrea să mă vadă.

Mă urăşte. Am fost la preot, m-i s-a spus că are ceva făcut dar eu cred că acesta e păcatul pe care îl plătim pentru ceea ce am făcut înainte de căsătorie.

Mi-e frică de generaţia de acum că nu o să îmi mai găsesc pe nimeni care să vrea să nu mai păcătuim până la căsătorie, e foarte greu, de multe ori aş zice că îl vreau pe el, că el e înţelegător dar nu ştiu ce să mai cred.

Alexandra, divorţată – din cartea „Mii de tineri îşi păstrează astăzi fecioria până la căsătorie”. Editura: Filos

Sursa: ganduridinierusalim.com

Rugăciunea către Sfânta Tatiana

Biserica Ortodoxă o pomenește pe Sfânta Muceniță Tatiana în fiecare an pe 12 ianuarie.

Sfânta Tatiana a refuzat să se căsătorească, alegând să rămână pură și să trăiască în numele Domnului nostru Iisus Hristos.

Rugăciunea către Sfânta Tatiana, ocrotitoarea femeilor credincioase, te poate ajuta să treci peste momentele mai dificile. Mai mult decât atât, se spune că orice credincios care se roagă la Sfânta Tatiana va primi un răspuns.

Rugăciunea către Sfânta Tatiana

Această rugăciune trebuie să fie rostită 9 zile la rând. Este bine să fie făcută dimineața și să se țină post în perioada în care este rostită.

„O, Sfântă Tatiana, fecioară aleasă a Bisericii dreptmăritoare, ceea ce ai proslăvit pe Dumnezeu în mădularele tale cele muceniceşti, fii ocrotitoarea noastră în faţa necazurilor şi a primejdiilor.

Tu, Sfântă Muceniţă, mireasă a lui Hristos Dumnezeu, ştiind cuvântul: oricine va voi să-şi scape sufletul său îl va pierde, iar cine va pierde sufletul său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va câştiga, nu te-ai temut şi cu bucurie ţi-ai dat viaţa pentru El.

Sfântă Muceniţă Tatiana, aşa cum te-au înconjurat pe tine îngerii, aşa să ne înconjoare şi pe noi mila Domnului cu rugăciunile tale.

Aşa cum rănile ţi-au fost tămăduite de Hristos, aşa să ne fie şi nouă tămăduite rănile sufletului prin mijlocirea ta. Ca întăriţi pe piatra credinţei, slavă, cinste şi închinăciune să înălţăm Unuia în Treime Dumnezeul nostru, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”

Se spune că cei ce vor adresa această rugăciune către Sfânta Tatiana, vor primi ajutor. Nu uita că rugăciunea se rostește dimineața. De asemenea, este bine să se țină post în perioada în care este rostită.

Timp de 9 zile este indicat să spui această rugăciune. Astfel, Sfânta Tatiana, care este ocrotitoarea femeilor credincioase, te va ajuta.

error: Content is protected !!