Părintele Argatu îți descoperă semnele după care să cunoști dacă ai ceva vrăjit pe tine

Instrumente ale vrăjitoriei

Răspunsuri oferite de pr. Ilarion Argatu

Părinte, am primit cadou o bluză, şi chiar dacă nu m-am îmbrăcat cu ea, văd că îmi merge foarte rău, ce să fac?

-O îngropi în pământ. Apoi zici: Doamne, tot ce a menit acela – zici numele -, când mi-a dăruit bluza, pe pustiu să se ducă, şi la mine să nu se mai întoarcă, iar vrăjile legate, Doamne, dezleagă-le şi întru nimic să se prefacă. Zici de 3 ori. Ţii post negru vinerea, până la ora 24, faci 40 mătănii şi rugăciuni o oră (Acatistul Mântuitorului). Vei vedea că acela care ţi-a dăruit bluza, se nelinişteşte, şi vine şi îţi cere socoteală, pentru ce nu ai îmbrăcat-o, şi unde este? El face aceasta, deoarece, diavolii se întorc la el, şi îl chinuiesc. Totdeauna se întorc la cel care i-a trimis.

– Părinte, este adevărat că se fac vrăji cu legături de la mort ?
-Da, când aveţi mort în familie păziţi mortul, nu daţi voie nimănui să ia: legătură de la mort, flori sau ţărână de la mormânt. Toate acestea folosesc la vrăjitorii.

Să vă mai spun ceva despre vrăjitori şi draci în general. Nu vă spun despre ei ca să vă sperii dar, vă spun ca să ştiţi. Spun unii despre preoţi că, bagă frica în oameni spunând că există draci. Dar nu e adevărat, aşa cum există Dumnezeu există şi scaraoschi. Dumnezeu este adevărul şi viaţa iar vrăjmaşul vine să strice rânduiala. Nu suportă adevărul, îi place întunericul şi mocirla. Pe diavol îl recunoşti după relele pe care le face, de fapt şi dumneavoastră ştiţi că circulă o vorbă, când dă omul de necaz şi nu mai scapă, se spune că, şi-a băgat dracul coada.

Vrăjitorii sunt oameni cu tupeu, se apropie de tine prieteneşte dar te lucrează în ascuns. Vrăjitorii intră şi în biserică, iau aghiazmă, anaforă, stau la rugăciuni dar dacă te rogi lui Dumnezeu îţi descoperă adevărul despre ei. Eu îi cunosc pe mulţi dintre ei, pentru că aşa mi-a descoperit mie Dumnezeu, dar nu pot să spun nimănui nimic pentru că nimeni nu mă crede, eu nu sunt pe placul mai marilor mei şi de-aceia trebuie să tac, că tot nu rezolv nimic.

Vă spun dumneavoastră ca să ştiţi pentru că ei mişună pe aici unii chiar vin la mine la rugăciunile mele ca să-mi tulbure bolnavii. Este o persoană tânără cam de 40-45 de ani, vine şi stă printre dumneavoastră, dă pomelnice, nu e prost îmbrăcată pentru că scoate bani pe vrăjile ei. (Cine a mai fost pe la mine, m-a văzut odată cum am scos-o afară din casă cu forţa, una Paraschiva şi una Ilaria).

Aici în mănăstire sunt 5 vrăjitori. Este unulCasian călugăr (acum e mort) care se foloseşte de florile din biserică, le ia din biserică şi le duce acasă, le moşmondeşte cu dracii lui şi apoi le dă la oameni. La fel face şi cu busuiocul din biserică. Cine vede un călugăr nu se teme, pentru că se spune că ei ar fi oameni curaţi dar mai sunt şi excepţii.

Altul este Nicolae (călugăr), nu mai este în mănăstire, ia pomelnice de la oameni şi le citeşte el. El este simplu călugăr dar ca să-i facă pe oameni să creadă în el, are casă şi veşmânt preoţesc. Aşteaptă omul să scape de necazuri şi mai rău îi este, face el în aşa fel ca să vină omul din nou la el. Pimen, acest călugăr a fost preot cândva şi l-au caterisit. Acum, nu ştiu cum dar, iar e preot.

Din câte ştiu eu, el se ocupa cu vrăjile. Merg femeile la el pentru că-l văd îmbrăcat preot să le facă rugăciuni pentru sănătate iar el le unge cu mir, pe unde nu ar trebui, ca să se facă sănătoase. Toate aceste amânunte le cunosc chiar de la cele care au fost la el, s-au speriat şi-au venit să-mi spună.

Cornel vrăjitorul (a fost dat afară, când s-a schimbat stareţul din vremea aceia, cred că sunt vreo 10 ani sau chiar mai mulţi), este bucătar la trapeză, el e tartorul, are metoda lui, spune că poate să scoată dracii din oameni, citeşte moliftele Sfântului Vasile şi îi bate pe oameni cu crucea în cap. Cred că a spus şi de unul Antonie, că printre cei care erau atunci i s-au făcut vrăji să se ducă în lac.

Sursa: parinteleilarionargatu.ro

error: Content is protected !!