Părintele Calistrat explică de ce creștinii nu au voie să poarte ață roșie la mână. „Exagerarea nu face parte din tabieturile unui ortodox cuminte”

Părintele Calistrat din România explică de ce creștinii trebuie să se îndepărteze de practicile păgâne precum sunt cititul în cafea sau purtatul aței roșii la mână pentru că acestea nu au nicio legătură cu Ortodoxia.

„Foarte multă isterie și foarte multă agitație legat de faptul că noi am importat sărbători din occident și le-am adus în Romania, iar în felul acesta desacralizăm creștinătatea și ortodoxia! Dar când te duci să îți citească în cafea sau în cărți, cu dama de verde în cărare și cu ghiocul prin cimitir să cauți strigoi sau moroi, când de Sfântul Andrei umbli cu usturoi și cu ciorapi întorși pe dos, sau cu ața roșie la mână de deochi și tămâie prin buzunare… nu-i tot un Halloween?”, a scris Părintele Calistrat, pe facebook.

Părintele a ținut să sublinieze că „exagerarea nu face parte din tabieturile unui ortodox cuminte și obișnuit”.

Părintele Calistrat lămurește problema reîncarnării: ”Femeile naive se vor reîncarna în maimuțe, iar bărbații necredincioși, în…”

Parintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste. Pe Facebook, acolo unde este urmărit de peste 400.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile Bibliei folosind un limbaj actual.

Într-o astfel de predică părintele a vorbit despre reîncarnare.

”Cum putem intra în Rai prin Reîncarnare? Lucru greu dar posibil în mintea ortodoxului modern! Peste 100 de ani, când pe mormintele noastre va fi asfalt sau vreo navă cosmică, creată de mers pe Planeta Marte; când nu se va mai ști ce este aia cruce sau ce este acela parastas și va dispărea dicționarul teologic din literatura română; pentru că lumea va fi prea desteptă si cultivată să se mai oprească la cuvintele bisericești de origine gregoriană, slavă sau bizantină; Noi de acolo din cer o să avem ocazia să vedem, ce?

Că oamenii nu mai sunt în măsură să vadă Slava lui Dumnezeu sau pe Fiul Omului stând de-a dreapta Tatălui, de ce? Pentru că toți vor aștepta la rând cu pașaportul spiritual, tehnica reîncarnării. Toți vor fi reîncarnați: femeile naive în maimuțe, bărbații necredincioși în porci, copiii în tigrii și dinozauri pentru că doar la asta se uită la televizor și „babele bătrâne” în scorpii. De ce? Pentru că toata lumea se urăște, se manăncă, se pizmuiește și se sapă unii pe alții! Dar dacă deschidem bine tehnicile de rugăciune orientale, ai să vezi că reîncarnarea e un blestem, nu-i o binecuvantare!”, a spus Părintele Calistrat.

 

error: Content is protected !!