Părintele Calistrat: Știți cu ce „truc” aduc eu omul la biserică? De multe ori am folosit acest „truc” ..a durut, dar eu sunt foarte mândru!

Au si femeile astea o „boala”! Cand le cauti sunt cu Pronto in mana si lustruiesc geamurile!

– Dar lasa mai femeie, lustruieste-ti mintea, lustruieste-ti sufletul, inima, simturile.. nu numai parchetul! Nu esti facuta sa fii numai Mama Prafului, trebuie sa mai fii si Mama Rugaciunii!

Trebuie sa intelegi ca sufletul conteaza, nu numai casa, nepotul si stersul geamurilor.

– Parinte, nu pot sa postesc, n-am timp sa ma rog.. pentru ca am serviciu, am nepoti!

– Draga, nu schimba Dumnezeu legile ortodoxiei ca ai tu familie grea si cu probleme! Daca vrei suflet, ai grija de suflet!

Stiti cu ce „truc” aduc eu omul la biserica? Seriozitatea! De multe ori am folosit acest „truc” ..a durut, dar eu sunt foarte mandru!

Părintele Calistrat Chifan

Sursa: ganduridinierusalim.com

Harul deosebit care izvorăşte din moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi! Minunile Cuvioasei se revarsă peste toţi oamenii de pretutindeni care o cheamă:

Harul deosebit care izvorăşte din moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi. Minunile Cuvioasei se revarsă peste toţi oamenii care o cheamă de pretutindeni

La rândul format spre racla Sfintei Parascheva, românii de pretutindeni şi-au apropiat paşii cu credinţă pentru a o cinsti pe cea „mult folositoare“. „Am venit pentru prima dată la Sfânta Parascheva, deşi am o vârstă înaintată. Nu ştiu dacă voi mai apuca să mai vin la Cuvioasa. Le mulţumesc vecinelor mele care m-au ajutat să ajung. Am simţit o mare uşurare când m-am închinat la sfintele moaşte.

Mi-a plăcut tare mult atmosfera de sărbătoare din oraşul Sfintei Parascheva“, a mărturisit cu lacrimi şi emoţie Leontina Vacari din Bărcăşeşti, judeţul Galaţi. „Tocmai ne-am întors din Anglia acasă, la Botoşani. Înainte de a ne continua drumul spre casă, ne-am gândit să venim la Sfânta Parascheva pentru a-i cere ajutorul şi pentru a ne bucura de harul deosebit aflat în sfintele ei moaşte“, ne-a spus Mariana. Amintim că în noaptea de 13 spre 14 octombrie, la miezul nopţii, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Rugăciunea unui tată la rândul Sfintei Parascheva

„Medicii nu ne-au dat nicio speranță – de a fi vreodată părinți. Dar mulțumim lui Dumnezeu și Sfintei Parascheva!”

Trei copii se joacă și se bucură la rândul Sfintei Parascheva. Sunt trei minuni – la propriu și la figurat. Tatăl îi soarbe din priviri. Sunt minunile lui! „Din punct de vedere medical, nu exista nicio șansă. Medicii nu ne-au dat nicio speranță – de a fi vreodată părinți. Dar mulțumim lui Dumnezeu și Sfintei Parascheva!”, începe să povestească Vasile din comuna Straja, județul Suceava. Nu numai că în familia lui Vasile s-a născut un copil – bucuria a continuat cu un al doilea și cu un al treilea prunc.

Explicații? Din punct de vedere lumesc, prea puține. Dar ce e cu neputință la oameni, e cu putință la Dumnezeu și la sfinții Lui! „Venim de mulți ani la Sfânta Parascheva, de dinainte de a avea copii. Ne-a încurajat și ne-a mângâiat mult. Acum venim să-i mulțumim pentru tot ajutorul și să ne rugăm, în continuare, pentru sănătate.”

Atmosfera e degajată, iar copiii se simt bine. Se simt în siguranță, iubiți, ocrotiți. Asta, în timp ce unii dintre cei care nu iau parte la pelerinaj vorbesc mult, urât, din presupuneri. „Să-i lumineze Dumnezeu pe toți, altceva nu știu ce să zic. Nu există mai mare satisfacție ca drumul acesta, care ne duce la întâlnirea cu Sfânta”, spune Vasile. El știe că nu-i poate convinge pe alții, nici nu-și propune.

Dorește, însă, ca prin propriul exemplu și prin dragoste să lase o moștenire de suflet copiilor. „Mi-aș dori ca ei să fie mai buni și mai fericiți decât noi. Să fie sănătoși, să crească mari și să treacă cu bine de toate ispitele ce li se ivesc în cale”. Știe că nimic nu ține de el – și cu atât mai mult nu se poate opri din rugăciunea lui de părinte. Iar Dumnezeu nu rămâne niciodată nepăsător – nici dator.

Lecție de viață și de religie cu un copil, pelerin la Sfânta Parascheva

Are 9 ani. Vorbește clar, coerent, frumos, complet – mai ceva ca un om mare! Andreea din Buzău este unul dintre pelerinii veniți la Iași, de ziua Sfintei Parascheva.

În rândul pelerinilor veniți zilele acestea la Iași sunt mulți copii, de la cele mai fragede vârste, până la adolescenți. Surprind răbdarea și voioșia lor, dorința de cunoaștere și bucuria unei noi aventuri. Surprinde și curajul părinților, de a petrece altfel – și atât de minunat! – timpul în familie. Nu e ușor să te așezi cu un prunc la închinare, când drumul spre Sfânta Parascheva durează câteva ore. Dar e o asumare și e o jertfă.

Andreea a venit cu familia de la Buzău. S-a învoit de la școală, dar promite că va recupera toate temele și lecțiile predate. Bonus, va avea ce spune colegilor. „O să le povestesc că a fost o excursie foarte frumoasă la Iași, unde am învățat multe lucruri despre religia creștin ortodoxă. Am venit ca să stau la rând la Sfânta Parascheva pentru a mă ruga pentru ei, dar și pentru familia mea, pentru prieteni și apropiați”.

Are 9 ani. Vorbește clar, coerent, frumos, complet – mai ceva ca un om mare. „Aștept momentul în care vom intra în curtea Catedralei, să ne închinăm la moaștele Sfintei Parascheva. Sfânta este un ajutor al lui Dumnezeu care ne dă sănătate, putere și multe lucruri frumoase în viață”, explică Andreea. Cuvintele îi sunt simple, dar sigure, calde și convingătoare. Și nu se lasă ispitită de pretextul copilăriei, pentru a renunța sau a amâna cele ce țin de suflet. De aceea și-a dorit atât de mult să fie pelerin. De aceea nu uită nicicând să mulțumească și să se roage. „E bine să ne rugăm, pentru a avea o viață frumoasă și pentru a ne bucura”, ne îndeamnă copila. Și-ar fi minunat să-i ascultăm sfatul, dacă vrem să ne regăsim liniștea și fericirile pe care atât de ușor le pierdem printre grijile de zi cu zi…

Sursa: Doxologia.ro

error: Content is protected !!