Pașii lui Dumnezeu. O povestioară de citit într-un minut, care te va pune pe gânduri

Pașii lui Dumnezeu. O povestioară de citit într-un minut, care te va pune pe gânduri

Un om, ajuns în rai, i-a cerut lui Dumnezeu să-i descopere viaţa pe care a trăit-o.

Dumnezeu i-a înfăţişat-o ca şi când ea s-a desfăşurat pe nisipul unei plaje. Omul a văzut că în momentele de bucurie erau patru urme de paşi pe nisip, ale lui şi ale lui Dumnezeu. Dar în clipele de suferinţă, erau numai două urme.

Mâhnit, omul i-a spus lui Dumnezeu: ” De ce în momentele grele m-ai lăsat singur? „. Acesta i-a răspuns: ” În clipele de suferinţă erau doar urmele Mele, pentru că atunci te purtam pe braţe „.

Citeste si: O pildă care îți va lumina mintea și te va învăța să nu te mai superi niciodată pe nimeni
Într-o zi, un ucenic a mers la învățătorul său spiritual pentru a-i cere sfatul.

– Maestre, eu întotdeauna te văd calm și bine dispus, învață-mă și pe mine să fiu așa, să nu mă înfurii și să nu mă supăr pe nimeni.

– Bine, băiete. Fă rost de o pungă și de un cartof.

– Și ce să fac cu ele?

– Atunci când te vei supăra pe cineva, ia un cartof, scrie pe el numele acelei persoane, pune-l în pungă și poart-o cu tine peste tot. Așa vei face de fiecare dată când te vei supăra pe cineva.

Trecuse ceva timp. Punga s-a umplut de cartofi, o parte au început să se strice, a devenit foarte grea și urât mirositoare. Ucenicul indignat a mers la învățătorul său, ca să afle ce să facă mai departe.

– Maestre, punga asta e foarte grea și împuțită, nu mai pot s-o port cu mine. Pot s-o arunc?

– O s-o arunci atunci când vei arunca și supărările tale împuțite din suflet și o să înveți că nu trebuie să le mai aduni, pentru că te strici pe dinăuntru.

CITESTE SI:

Cele 6 greșeli grave pe care oamenii le comit – filosoful roman Cicero

Se spune că renumitul Marcus Tullius Cicero a fost un observator perspicace al naturii umane. Fiind însă filosof și politician, Cicero avea 2 dezavantaje când se punea problema să-și țină gura.

În cele din urmă, Cicero a reușit să-l înfurie pe Marc Antoniu, care întâmpla să fie la cea vreme conducătorul Romei.

Ca urmare înainte de moartea sa prematură – deși nu complet imprevizibilă, Cicero a consemnat ceia ce el consideră că sunt „Cele șase greșeli pe care le comit oamenii”:

1. Părerea că un om poate beneficia de pe urma zdrobirii altuia.

2. Înclinaţia de a-şi face griji cu privire la lucruri pe care nu pot să le schimbe.

3. Tendinţa-de a insista că un lucru anume este „imposibil”, pentru simplul motiv că ei nu-I pot face, ei nu-şi pot imagina cum ar putea fi realizat.

4. Agăţarea de motive de mândrie, preferinţe şi prejudecăţi triviale.

5. Faptul că se opresc din învăţat şi nu continuă să-şi ascută mintea, îndeosebi creându-şi obiceiul de a citi şi studia.

6. Încercările constante şi insistente de a-i constrânge pe alţii să creadă ce cred ei şi să trăiască aşa cum trăiesc ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!