Prăjitura cu nucă și ness pe care o puteți pregăti oricând vă este poftă de ceva delicios!

Ingrediente necesare pentru blat: 6 albușuri, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 4 gălbenușuri, 120g zahăr pudră, 160g nucă pisată, 4 linguri de făină, 1 plic praf de copt.

Ingredientele necesare pentru cremă: 200g unt, 150g zahăr pudră, 2 gălbenușuri, 1 lingură de ness, 50g nucă pisată, 50g ciocolată.

Modul de preparare:

Prepararea blatului: Se iau albușurile și se bat spumă alături de zahărul pudră, iar mai apoi se adaugă nuca pisată, gălbenușurile frecate bine cu sare, făina în ploaie, praful de copt alături de zahărul vanilat. Compoziția rezultată este turnată într-o tavă pe care o acoperim cu hârtie de copt. Coacerea are loc la 180 grade timp de 30-35 de minute până se coace bine și trece cu brio testul scobitorii.

Prepararea cremei: Se ia untul la temperatura camerei și se mixează alături de zahărul pudră. Peste, adăugăm gălbenușurile puse la bai marie cu o lingură de zahăr în jur de 2-3 minute, timp în care amestecăm cu foc pentru a nu se transforma în omletă. Pe final se adaugă nessul cu nuca măcinată. Mixăm bine, bine toate ingredientele și intindem crema peste blatul răcit. Pe deasupra se rade ciocolată sau se decorează cu fulgi de ciocolată.

 

error: Content is protected !!