Prajitura simpla cu cirese

Prăjiturile cu fructe sunt idei nemaipomenite pentru că ele pot fi făcute tot anul, în funcție de ce fructe sunt vedetele sezonului în care te afli. Poți folosi fructe proaspete, congelate sau chiar coapte, de exemplu.

Ne aflăm în plin sezon în care cireșele sunt în absolut orice market și în orice piață și acesta va mai dura încă o perioadă lungă. De aceea este foarte important să profităm de orice șansă în care putem să pregătim ceva din cireșe.

Dacă ai grădină, vestea bună este că le poți congela ca să te bucuri de ele în diverse forme și când afară va fi atât de frig, încât doar vitamina C din citrice te va mai ține energic.

Până atunci însă vrem să îți prezentăm o rețetă de prăjitură pentru pregătirea căreia vei avea nevoie de cireșe, dar dacă nu îți plac acestea poți folosi și alte fructe. Vei avea nevoie de mai puțin de două ore până să te bucuri de ea.

Vei avea nevoie de șase ouă, de șase sute de grame de făină, de 12 linguri de ulei, de trei sute de grame de zahăr, de două vanilii, de coajă de lămâie, de 225 ml de lapte, de două prafuri de copt, și de cireșe.

Pentru început spală cireșele și scoate-le sâmburii. După aceea dă cu o parte din zahăr peste ele. Acum amestecă restul de zahăr cu ouăle întregi, cu vanilia, cu coaja de lămâie și cu uleiul. Va trebui să tot amesteci acest conținut până când i se dublează cantitatea și până când devine alb.

Adaugă aproximativ jumătate din cantitatea de lapte, după aceea jumătate din făina amestecată cu praful de copt. Repetă acest pas cu restul de făină, dar și cu cel de lapte și continuă să amesteci.

Între timp pune pe fundul tăvii puțin unt, dar și puțină făină, și toarnă pe urmă compoziția obținută. Acum poți să pui fructele. O să vezi că acestea nu vor sta perfect, de aceea le poți aranja tu cu grijă sub ce formă îți dorești. Trebuie să ai grijă ca atunci când pui prăjitura în cuptor, acesta să fie deja încins.

Prăjitura cu cirește este acel tip de coptură care are nevoie să treacă testul scobitorii. Abia după aceea o poți scoate de tot din cuptor.

Pentru ultimul pas, care este opțional, poți să dai prăjitura cu zahăr tos și pentru aspectul părjitură, dar desigur și pentru gustul ei. Atunci când s-a răcit o poți tăia ca s-o dai celor dragi.

error: Content is protected !!