Puterea vindecătoare a Psalmului 142

Din cele mai vechi timpuri, Psalmii au fost folosiți pentru profeții, divinație sau protecție. Unul dintre cei mai cunoscuți și folositori psalmi, cel cu numărul 142, regăsit atât în slujba Utreniei cât și la începutul Acatistelor are efect vindecător asupra rănilor mai vechi, eliberându-vă de deznădejde…

Vindecă pe cel bolnav

De asemenea, psalmul 142 citit cu credință și evlavie îl vindecă pe cei bolnav și îl ține departe de boală pe cel sănătos.

Nu în ultimul rând, psalmul 142 se citește pentru ca Dumnezeu să ocrotească mama de-a lungul sarcinii, să nu piardă copilul…

„Doamne, auzi rugăciunea mea, ascultă cererea mea, întru credincioșia Ta; auzi-mă, întru dreptatea Ta. Să nu intri la judecată cu robul Tău, că nimeni din cei vii nu-i drept înaintea Ta. Vrăjmașul prigonește sufletul meu și viață mea o călca în picioare; făcutu-m-a să locuiesc în întuneric că morții cei din veacuri…

Mâhnit e duhul în mine și inimă mea încremenită înlăuntrul meu. Adusu-mi-am aminte de zilele cele de demult; cugetat-am la toate lucrurile Tale, la faptele mâinilor Tale m-am gândit. Tins-am către Tine mâinile mele, sufletul meu că un pământ însetoșat.

Degrabă auzi-mă, Doamne, că a slăbit duhul meu. Nu-ți întoarce fața Ta de la mine, ca să nu mă asemăn celor ce se pogoară în mormânt…

Fă să aud dimineața milă Ta, că la Tine mi-i nădejdea. Arată-mi calea pe care voi merge, că la Tine am ridicat sufletul meu. Scăpa-mă de vrăjmașii mei, că la Tine alerg, Doamne. Învață-mă să fac voia Ta, că Tu ești Dumnezeul meu.

Duhul Tău cel bun să mă povățuiască la pământul dreptății. Pentru numele Tău, Doamne, dăruiește-mi viață. Întru dreptatea Ta scoate din necaz sufletul meu.

Fă bunătate de stârpește pe vrăjmașii mei și pierde pe toți cei ce necăjesc sufletul meu, că eu sunt robul Tău. Amin!”.

Rostiți Psalmul 50 atunci când alegeți să tămâiați casa! Are efecte pozitive…

Oricine creștin știe că pentru a avea liniște și bucurie în casă, în fiecare luni, miercuri și vineri a săptămânii trebuie să tămâieze casa. În același timp, trebuie spusă și o rugăciune.

Puteți rosti Psalmul 50

Sunt multe persoane care atunci când dau cu tămâie în locuința lor, spun următoarea rugăciune:

“Mântuieşte Doamne poporul tău şi binecuvintează moştenirea Ta / Biruinţă binecredincioşilor creştini asupra celui potrivnic dăruieşte / Şi cu crucea Ta păzeşte pe poporul tău!”.

De asemenea, se recomandă a fi rostit Psalmul 50, de mare ajutor oricărui credincios aflat în durere sufletească sau trupească. Totodată, se poate spune cu toată inima rugăciunea Tatăl nostru sau rugăciunea sfintei cruci:

“Să se scoale Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui; să fugă de la fața Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de fața focului, așa să piară diavolii…”.

Cum se aprinde tămâia

Pentru a aprinde tămâia este indicat să folosiți un cărbune special, care se aprinde foarte ușor și are o durată mare, care se poate achiziționa de la orice biserică. La fel de utili sunt cărbunii aprinși, folosiți și de bunicii noștri. Nu folosiți vată îmbibată în spirt!

Tămâia alungă forțele răului, fie că sunt venite de la oameni, fie de la diavoli și îndepărtează prezența acestuia din casa și viața dumneavoastră.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!