Rețeta CORECTĂ de gogoşari delicioși, în oţet! Gustul lor este inconfundabil!

Gogoșarii sunt nelipsiți de pe masa românilor, așa că ne-am gândit că nu ți-ar strica să afli rețeta CORECTĂ cu care nu vei da greș. Ce spui dacă anul acesta i-ai prepara după varianta noastră?

Ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 5 kilograme de gogoşari,

– 5 litri de apă,

– 1 litru de oţet,

– 2 linguri de ulei,

– sare după gust,

– zahăr după gust,

– boabe de piper,

– boabe de muştar,

– foi de dafin,

– hrean.

Cum prepari
Spală gogoşarii şi taie-i în bucăţi potrivite. Apoi, pregăteşte un fel de saramură din apă, oţet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muştar şi foi de dafin, după care pune compoziţia la fier, la foc potrivit.

Potrivește totul după gust. Dacă preferi ca gogoşarii să fie mai acrii trebuie să adaugi mai mult oţet în compoziţie, iar dacă preferi să fie mai dulci, adăuga zahăr.

Când saramura a început să dea în clocot, adaugă gogoşarii, însă nu toţi deodată. Amestecă-i continuu cu paleta cu găuri până îşi schimbă culoarea. Nu îi lăsa prea mult pe foc, deoarece se înmoaie.

Scoate-i apoi din saramură şi aşează-i în borcane. Nu îi presa.

După ce i-ai așezat pe toți, adaugă hreanul, tăiat în prealabil.

La un borcan de 800 de grame, sunt suficiente trei fâşii de hrean.

Adaugă acum saramura caldă. Repartizează, cu ajutorul unei linguri, mirodeniile care au rămas pe fundul oalei.  Câte o frunză de dafin este de ajuns la un borcan.

Leagă borcanele cu celofan sau capsează-le şi depozitează-le în cămară, învelite în pături, până a doua zi.

Zeama de la murături întărește organismul slabit și încetinește procesul de îmbătrânire!

Vitamine și un gust desăvârșit, plus nebănuite calități terapeutice. Așa s-ar putea descrie în doar câteva cuvinte zeama de murături, de care trebuie să profitați din plin în acest sezon.

Reduce nivelul zahărului din sânge
Grație conținutului mare de sodiu, zeama de murături este, potrivit specialiștilor, cel mai bun energizant, mai ales pentru sportivii de performanță care trebuie să-și recapete cantitatea necesară de electroliți din organism.

De asemenea, zeama de murături are rolul de a reduce cantitatea de zahăr din sânge și este un remediu foarte bun pentru sindromul picioarelor neliniștite (caz în care se consumă trei linguri/zi).

Dar beneficiile acesteia nu se opresc aici pentru că zeama de murături diminuează durerile musculare datorită conținutului mare de calciu și vitamina C.

Pentru a beneficia din plin de efectele ei benefice, se consumă un pahar de 200 de ml pe parcursul întregii zile!

Zeama de varză murată îmbunătățește memoria
Atât varza murată cât și zeama acesteia este, potrivit oamenilor de știință, singurul produs vegetal care conține vitamina B12, de aceea este recomandată pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, protejarea sistemului nervos și împiedicarea pierderilor de memorie.

Împotriva hemoroizilor consumați zilnic 100 ml zeamă de varză încălzită, de trei ori pe zi, înainte de mese.

Dacă hemoroizii se asociază și cu scurgeri de sânge, adăugați în meniul zilnic salată de varză murată. În cazul diareei, consumați un amestec din părți egale de suc de roșii proaspăt stors și moare de varză.

Tratamentul cu zeamă de murături nu se recomandă persoanelor care au probleme renale, hipertensiune și aciditate gastrică.

 

error: Content is protected !!