Ridichea neagră, beneficiile pe care le are asupra organismului

Sunt multe legumele care ne ajută să scăpăm de simptomele și stările de rău atunci când ne gripăm sau răcim, însă niciuna nu este la fel de eficientă în tratarea lor precum este ridichea neagră.

Ridichea neagra are beneficii uimitoare pentru sănătate. Iată mai jos câteva dintre acestea:

Calculii renali sunt dizolvați în urma tratamentului intensiv cu suc de ridiche-neagra: dă pe răzătoare o rădăcină și stoarce sucul. Bea câte o jumătate de pahar în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de două luni.

Drenarea ficatului și a vezicii biliare sunt printre principalele responsabilități ale ridichii-negre, crescând cantitatea și fluiditatea biliară. Dacă introduci în alimentația ta ridichea neagra, fie și pentru câteva zile, intestinele vor trece printr-un proces de curățare foarte benefic.

Artroza se atenuează dacă faci următoarea cură timp de trei săptămâni: ia o ridiche-neagra mare și după ce ai spălat-o, dă-o pe răzătoarea mică, cu tot cu coajă, și las-o la macerat într-un litru de vin alb sec, timp de două săptămâni. Agită sticla zilnic și strecoară amestecul înainte de folosire. Bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un pahar din acest sirop.

Bila este eliminată mai rapid din organism în urma consumului de ridiche-neagra. Astfel, este favorizată digestia, iar pofta de mâncare crește datorită unei substanțe sulfurate pe care o conține această legumă. De aceea, se recomandă în special persoanelor anemice și copiilor.

Rahitismul și scorbutul se vindecă în urma consumului de ridiche-neagră, datorită conținutului său bogat în vitamina C și iod. Aceeași, vitamina C ține răcelile la distanță, întărind imunitatea organismului.

Tusea își găsește sfârșitul în urma unui tratament cu sirop: într-un vas de pământ, așează un strat de felii subțiri de ridiche-neagră (necurățată de coajă), altul de zahăr nerafinat și tot așa până la gura vasului. Lasă la macerat până ce amestecul de ridiche și zahăr formează un sirop gros, pe care-l scurgi și-l păstrezi într-un recipient închis ermetic. Bea trei linguri dimineața, pe stomacul gol, și două linguri înainte de masa de seară, timp de 2-4 săptămâni.

Leac pentru acnee

Sulful conținut de ridiche-neagră acționează împotriva acneei sub formă de mască de față, preparată astfel: dă ridichea pe răzătoare, stoarce-o de suc și încălzește piureul rămas.

Aplică masca pe zonele cu probleme ale feței, stai așa cam 20 de minute, apoi clătește.

Tamponează tenul cu o dischetă demachiantă înmuiată în zeama de ridiche proaspăt stoarsă. După zece minute, clătește cu apă.

Elimină toxinele din corp

Dacă te simți obosită și te constipi des,poate ar fi bine să faci o detoxifiere a organismului,pentru că un nivel mare de toxine slăbește sistemul imunitar. Iar ridichea neagră protejează și întărește imunitatea,mai ales în sezonul rece.

Consumă cât mai multă ridiche neagră și în acest fel previi și formarea calculilor și a infecțiilor renale.

Te poate ajuta să combați constipația și indigestia
Fiind bogată în fibre,ridichea neagră este recomandată și când vine vorba despre reglarea tranzitului intestinal,prevenind constipația,indigestia și balonarea.

Bună în curele de slăbire
Dacă vrei să slăbești,ridichea neagră îți poate fi un aliat de nădeje,mai ales că are un număr mic de calorii. În plus,ridichea neagră scade pofta de mâncare și nevoia de a mânca dulce și sărat.

error: Content is protected !!