Ritualul celor 10 metanii te ajută să-ți limpezești mintea, să-ți îndeplinești dorințele și să-ți purifici sufletul!

Când problemele vă acaparează și nu știți încotro să o apucați, este bine să urmați Ritualul celor 10 metanii… Urmat cu sufletul curat, acesta are puterea de a vă limpezi mintea, de a vă îndeplini toate dorințele posibile și imposibile dar și de a vă purifica sufletul.

Ritualul se urmează seara, înainte de culcare, având alături o lumânare aprinsă! Rugăciunea poate fi rostită cu glas tare dar și în gând, important este ca sufletul să fie curat!

Iată mai jos textul rugăciunii!
1. “Îţi mulţumim Doamne pentru toate binefacerile Tale, pe care ni le-ai făcut şi ni le faci nouă! (se face o metanie)

2. Îţi mulţumim Doamne pentru toate suferinţele şi patimile Tale, şi pentru tot ce-ai lucrat pentru mântuirea noastră! (se face o metanie)

3. Îţi mulţumim Doamne pentru bunătăţile pe care ni le-ai dat nouă şi pentru că nu ne-ai pierdut din cauza fărădelegilor noastre! (se face o metanie)

4. Iartă Doamne păcatele şi greşelile fraţilor şi surorilor şi a tuturor celor pe care îi pomenesc în rugăciunile mele! (se face o metanie)

5. Iartă Doamne păcatele şi greşelile fraţilor, surorilor şi a tuturor celor care mă pomenesc în rugăciunile lor şi se gandesc la mântuirea sufletului meu şi a familiei mele! (se face o metanie)

6. Ascultă Doamne smeritele noastre rugăciuni, a celor ce cerem Milostivirii Tale, ce ştii că ne sunt nouă de trebuinţă sufletului şi trupului şi dăruieşte robilor Tăi ce-i pomenesc în rugăciunile mele! (se face o metanie)

7. Dă-le lor şi nouă iertare păcatelor şi izbăvire de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi. Măreşte credinţa, nădejdea şi dragostea în sufletul nostru, primeşte-ne în pocăinţă şi revarsă peste noi toţi Harul Tău. Trimite pe Sfinţii Tăi Îngeri Doamne, să ne înveţe a lucra cu stăruinţă orice faptă bună, pentru a ne păzi de tot păcatul şi sminteala, pentru a ne ţine pe toţi uniţi în legătura păcii, a dragostei şi a ascultării de Sfanta noastră Biserică Ortodoxă şi de conducătorii ei cei duhovniceşti, care se ostenesc a ne arăta căile Tale! (se face o metanie)

8. Scrie Doamne şi numele nostru în Cartea Vieţii Tale, şi fereşte-ne de ceasul încercărilor. Ajută-ne Doamne să sfârşim cu bine viaţa aceasta, dăruindu-ne sfarşit uşor şi fără dureri şi îngeri milostivi care să ne întărească şi să călătorească cu noi la Împărăţia Ta! (se face o metanie)

9. Miluiește Doamne – pe toţi cei ce sunt bolnavi, pe cei călătoresc pe uscat, pe apă și prin aer, pe văduve şi pe orfani, pe bătrani şi pe copii, pe toţi care sunt în războaie, în cutremure, incendii, inundații și secete, în arșița frigului, în suferinţă şi necazuri, în lipsuri şi dureri, în închisori – după mare mila Ta! (se face o metanie)

10. Iartă Doamne, şi sufletele cele botezate în numele tău Prea Sfantă Treime, care au murit nepregatiți şi se află în iad, şi n-au fost vrăjmaşi ai Tăi, iar aici pe pământ nu au pe nimeni să se roage pentru ei, miluieşte-i Doamne, după mare mila Ta! (se face o metanie).

Amin!”

error: Content is protected !!