Rostește rugăciunea Sfântului Dumitru pentru a aduce sănătate, fericire și bunăstare în casă!

26 și 27 octombrie constituie pentru tot creștinul două zile de mare sărbătoare duhovnicească, când ne închinăm cu cinste și evlavie Sfântului Dumitru și Sfântului Dumitru Basarabov, ocrotitorul Bucureștiului. În acest zile sfinte se citește o rugăciune cu adevărat făcătoare de minuni.

Femeile nu au voie să spele rufe
„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ție în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Așa cum Tu ai reușit să nu te închini la idoli și la dușmanii lui Hristos, tot așa ajută-ne să-i biruim pe toți dușmanii noștri, știuți și neștiuți. Sfinte Mare Mucenic, dă-ne putere și binecuvântează-nă să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă și să ne despartă de persoanele pe care le prețuim și le iubim.

Așa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul lie, cel care-i omora pe creștinii din Salonic, tot așa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura și de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră și ajută-ne să scăpam din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiasca noua marea lui milă. Amin!”.

Rostește-o de 3 ori în ziua Sfântului Dumitru pentru a te vindeca de boli, a aduce bunăstare și fericire în anul viitor!
De asemenea, în ziua Sfântului Dumitru trebuie să respectăm anumite tradiții. Femeile nu au voie să muncească, să se aranjeze sau să spele rufe, pentru că sărbătoarea trebuie cinstită prin rugăciune și post.

În unele regiuni din țară există obiceiul ca în ajunul serii Sfântului Dumitru să se facă focuri de tabără. Se crede că cei mici care vor sări peste acestea vor fi sănătoși tot anul.

Rugăciunile celor care merg la judecată!

Rugăciune judecată – Sfinții părinți vă îndeamnă ca atunci când aveți o problemă și mergeți la judecată, să fiți plini de smerenie, căință și supunere. De mare ajutor, vă sunt două rugăciuni foarte puternice, una adresa Mântuitorului și cealaltă Sfântului Anton.

Rugăciune judecată – Rugăciunea trebuie să vină din inimă
Potrivit sfântului Teofan Zăvorâtul, rugăciunea trebuie să fie cu măsură, nu neapărat lungă, ci una care să aibă toată atenția dumneavoastră: “Îngrijiţi-vă ca, în timp ce vă rugaţi, rugăciunea să vină din inimă. Rugăciunea este suspinul inimii către Dumnezeu: dacă acesta nu există, nici rugăciunea nu există”.

“Doamne Iisuse Hristoase, Fiul şi Cuvântul lui Dumnezeu, Cel ce ai fost judecat de arhiereii, preoţii, cărturarii şi fariseii timpului în faţa lui Pilat, şi osândit:

Pentru rugăciunile Prea Curatei Maicei Tale, a Sfântului…, a tuturor Sfinţilor Tăi a căror pomenire astăzi săvârşim… ascultă cererea robului Tău…, care merge la judecată în faţa instanţelor cerute pentru dovedirea şi recunoaşterea celor reclamate, fii ajutor robului Tău… şi îi iartă toate greşalele, după păcatele lui şi Voinţa Ta, şi-l întăreşte ca să poată sta fără frică şi să răspundă cu duh duhovnicesc adevărul în faţa instanţelor care-l întreabă, că Tu ai zis „Nu vă îngrijiţi mai înainte de ce veţi răspunde, căci se va da vouă în ceasul acela ce să vorbiţi”. Fă să fie voia Ta în ajutorul lui, ca să strige Ţie: Iisuse, Puterea, Mila şi Ajutorul celor ce te cheamă, miluieşte-ne pe noi”.

“Iubite sfinte Antoane, iată-mă la picioarele tale cu sufletul îngrijorat, când mă gândesc la nenorocirea ce m-ar putea lovi pe mine si familia mea dacă justiția omenească ar comite o eroare în judecata ei. Tu ai apărat pe cei nevinovați. Vino și în ajutorul meu, apără-mă ca pe un client al tău.

Nu-ți cer o minune, ci numai o favoare. Te rog, cere lumină pentru judecători ca să cunoască adevărul și îndepărtează din mintea lor tot ce ar putea să-i ducă în eroare. Fă ca nedreptatea să nu poată triumfa.

Dacă însă Dumnezeu va îngădui totuși ca să mi se întâmple lucrul de care mă tem atât de mult, fă ca să nu-mi pierd resemnarea sfântă, ci să accept voința Domnului, care ne lovește numai pentru binele sufletului nostru. Nu mă îndoiesc că și în această încercare grea tu nu mă vei părăsi.

Amin!”.

 

error: Content is protected !!