Rostită 9 zile la rând, rugăciunea la Sfânta Tatiana, ocrotitoarea femeilor credincioase, face adevărate miracole!

Rugăciunea la Sfânta Tatiana – Treceți prin momente grele în viață și pare că nici o soluție nu există? Apelați la ajutorul sfintei mucenițe Tatiana, ocrotitoarea femeilor credincioase și veți vedea că face adevărate minuni. În plus, se spune că orice credincios care se roagă sfintei Tatiana va primi întotdeauna un răspuns…

Rugăciunea la Sfânta Tatiana – Se citește nouă zile la rând

Rugăciunea este bine să fie făcută dimineața și trebuie rostită timp de nouă zile. În toată această perioadă, credincioșii trebuie să țină post.

„O, Sfântă Tatiana, fecioară aleasă a Bisericii dreptmăritoare, ceea ce ai proslăvit pe Dumnezeu în mădularele tale cele muceniceşti, fii ocrotitoarea noastră în faţa necazurilor şi a primejdiilor.

Tu, Sfântă Muceniţă, mireasă a lui Hristos Dumnezeu, ştiind cuvântul: oricine va voi să-şi scape sufletul său îl va pierde, iar cine va pierde sufletul său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va câştiga, nu te-ai temut şi cu bucurie ţi-ai dat viaţa pentru El.

Sfântă Muceniţă Tatiana, aşa cum te-au înconjurat pe tine îngerii, aşa să ne înconjoare şi pe noi mila Domnului cu rugăciunile tale.

Aşa cum rănile ţi-au fost tămăduite de Hristos, aşa să ne fie şi nouă tămăduite rănile sufletului prin mijlocirea ta. Ca întăriţi pe piatra credinţei, slavă, cinste şi închinăciune să înălţăm Unuia în Treime Dumnezeul nostru, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin!”.

CITESTE SI Rugăciunea de grabnic ajutor de la Muntele Athos. Îndepărtează relele și ispitele!

Rugăciunea de la Muntele Athos – Dumnezeu îngăduie omului să fie ispitit, pentru că doar așa își va cunoaște neputința și va reuși să se îndrepte.

Una dintre cele mai puternice rugăciuni care există, de mare ajutor în îndepărtarea relelor și a ispitelor este Rugăciunea de la Muntele Athos, care este citită zilnic de călugării athoniți.

Rugăciunea de la Muntele Athos se citeşte în fiecare dimineaţă!

„1. Dumnezeule, spre ajutorul meu ia aminte! Doamne, să-mi ajuţi mie grăbeşte-Te!

2. Să se ruşineze şi să se înfrunte cei ce caută sufletul meu;

3. Să se întoarcă înapoi şi să se ruşineze cei ce-mi voiesc mie rele;

4. Întoarcă-se îndată ruşinaţi cei ce-mi grăiesc mie: „Bine, bine!”

5. Să se bucure şi să se veselească de Tine toţi cei ce Te caută pe Tine, Dumnezeule, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: „Slăvit să fie Domnul!”

6. Iar eu sărac sunt şi sărman, Dumnezeule, ajută-mă!

7. Ajutorul meu şi Izbăvitorul meu eşti Tu, Doamne, nu zăbovi! Amin”.

Rugăciunile la Moaștele Sfintei Filofteia aduc vindecarea…

Joi, 7 decembrie, Biserica Ortodoxă Română o cinstește pe Sfânta Muceniță Filofteia.
Sfânta Filofteia s-a născut la începutul secolului al XIII-lea în apropiere de oraşul Târnovo (Veliko Târnovo din Bulgăria), într-o familie de ţărani. Mama ei a crescut-o în spiritul credinţei, dar aceasta a murit când Filofteia era încă foarte mică.

Tatăl său s-a recăsătorit, iar mama vitregă nu a iubit-o. A avut o viaţă chinuită cu această femeie, pentru că o bătea şi o certă continuu şi îl influenţa şi pe tatăl ei să facă la fel. Cu toate că era doar o copilă, Sfânta Filofteia înţelegea necazurile celor năpăstuiţi şi trăia în acelaşi spirit în care a fost crescută de mama ei, în bunătate, milostenie şi răbdare, chiar dacă avea un trai nefericit.

A fost omorâtă pentru că era milostivă
Cum tatăl său era mai tot timpul plecat la câmp, fata trebuia să îi ducă mâncare şi de fiecare dată, ea le dădea şi săracilor din merindele ei, chiar şi hainele de pe ea le dădea lor. Mama vitregă a aflat de aceste lucruri şi a reuşit să îi sădească soţului ei în suflet o ură foarte puternică faţă de Sfânta Filofteia, astfel că într-o zi, acesta s-a năpustit asupra ei, a tras-o de păr şi, în cele din urmă, a aruncat în ea cu toporul. A rănit-o la un picior şi această rană i-a provocat moartea instantaneu.

Trupul său a fost învăluit într-o lumină cerească
La numai 12 ani, copila s-a stins sub ochii tatălui său şi al săracilor pe care i-a ocrotit mereu. Imediat ce sufletul său s-a ridicat la cer, trupul i-a fost învăluit într-o lumină cerească. Tatăl său s-a înspăimântat şi şi-a dat seama de ceea ce a făcut, astfel că a alergat la arhiepiscopul din acea zonă pentru a le spune ce s-a întâmplat.

Mai marii cetăţii Târnovo au venit cu lumânări aprinse şi cu tămâie la locul faptei. Cu toţii s-au minunat de acea lumină dumnezeiască ce înconjura trupul copilei şi au dorit să îl transporte într-un loc din cetate, însă trupul a devenit din ce în ce mai greu, astfel că el nu a putut să fie mutat din loc.

Sfânta şi-a ales locul de veci în România
Apoi, oamenii bisericii s-au gândit să caute un loc sfânt şi au început să caute un asemenea loc prin zonă şi au rostit multe nume, însă trupul nu a cedat. Când a fost pomenit numele Bisericii Domneşti, din Curtea de Argeş, trupul copilei s-a uşurat.

Atunci, toţi cei prezenţi au înţeles că acesta este locul unde trebuie depus trupul ei şi i-au scris domnitorului din acea vreme, Radu Vodă, cel care construise, e altfel, această biserică. Documentele istorice arată că moaştele Sfintei Filofteia au fost aduse la Curtea de Argeş mult mai târziu şi ele au fost mutate în mai multe biserici până să rămână definitiv în Biserica Domnească.

Se spune că pe săculeţul în care se găseau moaştele a fost scris un blestem: “Blestemat să fie cel care va împrăştia vreodată moaştele Sfintei Cuvioase Filofteia!”.

Rugăciunile către Sfânta Muceniţă aduc vindecarea
De când au fost aduse în România, creştinii sunt într-un pelerinaj continuu la moaştele ei pentru că orice rugăciune este ascultată. Mii de bolnavi şi-au găsit vindecarea, cum, de altfel, multe familii care nu aveau copii au fost binecuvântaţi cu prunci sănătoşi şi frumoşi.

Unele slujbe către Sfânta aduc ploaia în vreme de secetă
Moaştele sfintei sunt scoase din biserică o dată pe an, de regulă, în seara Sfântului Nicolae (6 decembrie), dar dacă este nevoie, se fac procesiuni în toate zonele ţării, mai ales în perioade de secetă, când rugăciunile către sfânta aduc ploaia.

Ziua de 7 decembrie este o zi de mare sărbătoare. Nu se spală şi nu se găteşte (în unele regiuni ale ţării). Respectând această zi, copiii sunt feriţi de boli şi accidente, iar adulţii se pot vindeca de unele boli grave şi gospodăriile lor, mai ales viile, sunt protejate de mană şi de furtuni.

error: Content is protected !!