Rostită joia, Rugăciunea Sfântului Teodosie cel Mare iartă păcatele celui ce o citește!

Rostită joia, Rugăciunea Sfântului Teodosie cel Mare iartă păcatele celui ce o citește!

Rugăciunea de joi – Cu toții avem păcate și ne este sufletul încărcat, fie de greșeli mai mici sau mai mari, însă simțim nevoia acerbă de a ne elibera de ele…

Rugăciunea de joi – Putem face asta, rostind în fiecare zi de joi, rugăciunea către Sfântul Teodosie cel Mare! Este o rugăciune de mare ajutor!

„Sadit fiind în locaşurile Domnului tău, cu preastrălucitele tale fapte bune ai înflorit şi ai înmulţit fiii tăi în pustiu, cu ploile lacrimilor tale udându-i, păstorule al turmelor lui Dumnezeu.

Pentru aceasta, strigăm ţie: Bucură-te, Părinte Teodosie! Mulţimile calugărilor, te cinstim pe tine, îndreptătorule Teodosie, părintele nostru, că prin tine am cunoscut a umbla, cu adevărat, pe cărarea cea dreaptă. Fericit eşti că lui Hristos ai slujit şi ai biruit puterea vrăjmaşului.

Cel ce eşti împreună vorbitor cu îngerii, iar cu drepţii şi cu cuvioşii împreună-locuitor, roagă-te Domnului să miluiască sufletele noastre.

Împodobindu-ţi sufletul tău cu înfrânare, cu dureri şi cu rugaciuni, cu dumnezeiască cuviinţă te-ai făcut părtaş cuvioşilor, pururea slăvite, şi daruri de minuni cu adevărat ai primit, spre a tămădui neputinţele celor ce te cinstesc pe tine cu credinţă.

Drept aceea şi mulţimile demonilor gonind, dai tămăduiri oamenilor în dar, de Dumnezeu purtătorule Teodosie. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Amin!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!