Rostiți această rugăciune pentru a vedea calea cea dreaptă!

În fiecare dimineață înainte să plecați la serviciu și ori de câte ori plecați de acasă, spuneți această rugăciune aducătoare de mari bucurii și care vă ajută să descoperiți calea cea dreaptă.

Iată mai jos și textul rugăciunii!

“Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ești calea, adevărul și viața, și ai călătorit împreună cu sluga Ta Iosif, precum și cu cei doi ucenici care au mers la Emaus, însuți, Stăpâne, călătorește și cu mine robul Tău, binecuvântându-mi drumul.

Trimite-mi și mie înger păzitor ca lui Tobie, ca să-mi fie povățuitor și păzitor și să mă ferească nevătămat de toată reaua întâmplare. Și, astfel, cu pace, sănătate și bună sporire, să mă întorc întru ale mele și toată viața mea să proslăvesc preacinstitul și de mare cuviință numele Tău, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.

Amin”.

O pildă înțeleaptă despre Adevăr și Minciună… Cu toții avem de învățat!

Într-o zi, s-au întâlnit Minciuna şi Adevărul.

Minciuna i-a spus Adevărului:

– Bună dimineaţa!

Acesta a verificat dacă, într-adevăr, era o zi bună. S-a uitat către Cer, nu a văzut nori de ploaie, păsărelele cântau… Era o zi bună, astfel încât i-a răspuns Minciunii:

– Bună dimineaţa!

– E prea cald astăzi…

Adevărul și-a dat seama, din nou, că Minciuna spunea… Adevărul.

Apoi, Minciuna a invitat Adevărul să se scalde în râu. Şi-a scos hainele, a sărit în apă şi i-a spus:

– Să știi că apa este minunată!

Cum era de așteptat, de îndată ce Adevărul a sărit în râu, Minciuna a ieşit din apă, s-a îmbrăcat în hainele Adevărului şi a plecat.

În schimb, Adevărul a refuzat să se îmbrace în hainele Minciunii; întrucât nu avea de ce să-i fie ruşine, a plecat dezbrăcat pe stradă.

Așa se face că, în ochii altor oameni, este mai uşor de accepat Minciuna îmbrăcată în Adevăr, decât Adevărul Gol-Goluţ…

error: Content is protected !!