Rostiți rugăciunile acestea după masă, pentru a fi feriți de boală!

Orice creștin are și momente de cumpănă în viață și își dorește ca rugile sale să fie ascultate. Totuși, puțini sunt cei care știu că după fiecare masă, este bine să facem câte o rugăciune, care are rolul de a nu binecuvânta!

Rugăciunile după masă sunt foarte bune pentru a ne feri de boală…

Iată mai jos ce rugăciuni putem rosti după fiecare masă!
După micul dejun…
”Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât Heruvimii și mai slăvită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu-Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Nascătoare de Dumnezeu, te mărim.

Slavă… Și acum… Doamne miluiește (de 3 ori). Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.

Amin.”

După prânz…
”Îți mulțumim Ție, Hristoase, Dumnezeul nostru, că ne-ai săturat pe noi de bunătățile Tale cele pământești; nu ne lipsi pe noi nici de cereasca Ta împărăție, ci, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit, Mântuitorule, pace dându-le lor, vino și la noi și ne mântuiește.”

Amin.”

După masa de seară…
”Veselitu-ne-ai pe noi, Doamne, întru făpturile Tale, și întru lucrul mâinilor Tale ne-am bucurat. Însemnatu-s-a peste noi lumina Feței Tale, Doamne. Dat-ai veselie în inimile noastre din rodul grâului, al vinului și al untdelemnului, al celor ce s-au înmulțit. Cu pace ne vom culca și vom adormi, ca Tu, Doamne, îndeosibi întru nădejde ne-ai așezat.”

Amin.”

Iată în continuare și o rugăciune ce o pot rosti copii, după fiecare masă!
După ce m-am săturat,

Eu iarăşi m-am închinat.

Cruce-n cer,

Cruce-n pământ,

În numele Tatălui

Şi-n numele Fiului

Şi-n numele Duhului.

Ocroteşte-ne mereu,

Bunul nostru Dumnezeu;

Dă-ne tuturor bucate,

De-al Tău bine fă-ne parte!

error: Content is protected !!