RUGACIUNE ajutatoare la vreme de vijelie, trasnete, fulgere, grindina sau cutremur

„Doamne, Dumnezeule, Cel ce de bunavoia Ta ai adus toate dintru ne­fiinta intru fiinta, si cu puterea Ta pastrezi faptura, chivernisind lumea cu purta­rea Ta de grija; Tu, Care din patru stihii ai asezat faptura si cu patru vremi ai incununat curgerea anului, fii bine­cuvantat!

Ca de Tine se cutremura toate puterile ingeresti, pe Tine Te lauda soa­rele, pe Tine Te slaveste luna, Tie se supun stelele, pe Tine Te asculta lumina, de Tine se ingrozesc adancurile, Tie slujesc izvoarele, Tu ai intins cerul ca un cort, Tu ai intarit pamantul pe ape, Tu ai ingradit marea cu nisip, Tu spre rasuflare ai revarsat aerul.

Cel ce poruncesti norilor si umbli pe aripile vantului; Cel ce cauti spre pamant si-l faci de se cutremura; Cel ce Te atingi de munti, si ei fumega.

Tu esti Cel ce odinioara intr-un nor gros, inconjurat de fulgere si tunet, Te-ai aratat lui Moise pe mun­tele Sinai; Tu, in vremea lui Avraam si a lui Lot, ai trimis din cer ploaie de foc si pucioasa si pentru farade­legile lor nenumarate, cetatile Sodoma si Gomora le-ai stricat.

Marturisesc dar atotputernicia Ta si, cu umilinta plecandu-mi genunchii, in­draznesc a Te ruga: Indura-Te de noi, pacatosii si nevrednicii, si nu lasa ca, pentru faradelegile noastre cele mari, zidirea si fapturile Tale sa fie inghitite de pieire!

Toate vietatile asteapta de la Tine sa le dai hrana la buna vreme; dandu-le Tu lor, vor aduna; deschizand Tu mana Ta, toate se vor umple de bunatati; dar intorcandu-Ti Tu fata, toate se vor tulbura si se vor sfarsi si in tarana lor se vor intoarce.

Asa Doamne, milostiveste-Te spre noi si fa ca aratarea puterilor Tale ne­sfarsite sa nu ne fie noua spre osanda si pieire, ci spre indreptare si zidire, ca sa cunoastem ca Tu esti singur Dumnezeu adevarat, multmilostiv si mult-indurat. Da-ne asadar sa pastram pururea neschimbata aceasta cunoastere; intareste-ne vo­inta de a pazi in toata vremea poruncile Tale.

Toarna, Bunule, in inimile noastre simtirea dumnezeiasca a dragostei fratesti catre toti semenii nostri, pentru ca, iubindu-ne cu adevarat unii pe altii, toti sa Te marturisim pe Tine, Dumnezeu cel intreit in fete. Ca a Ta este stapanirea si a Ta este imparatia si puterea si slava: a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”.

Au fost ascunse în Biblie și nimeni nu a știut de ele! Rugăciunile care vindecă bolile trupești și sufletești!

Există câteva rugăciuni speciale pe care mulți dintre noi nu le cunosc. Acestea au stat ascunse în paginile Bibliei și ne pot vindeca atât trupul, cât și sufletul.

„Doamne, deschide ochii sufletului meu, precum ai deschis ochii celui orb din naștere, ca să te cunosc pe Tine și să Te urmez pe calea cea strâmtă care duce la Împărăția Cerurilor.” (Marcu 10, 46-52)

„Doamne Iisuse, atinge-te de mine precum Te-ai atins de soacra lui Petru care zăcea în pat cuprinsă de friguri, și ridică-mă pe mine din patul durerii pentru a-Ți mulțumi și a-Ți sluji pururea Ție!” (Matei 8, 14-15)

„Cu inima înfrântă și îndurerată strig Ție, ca și femeia cananeancă: „Iisuse, miluiește-mă, că nu am fiică, ci trup, care cumplit este stăpânit de diavolul, și cu patimi și urgie este aprins. Și dă-mi tămăduire mie, celui ce mult am greșit Ție.” (Matei 15, 21-28)

„Doamne, înviază sufletul meu cel omorât de păcate, care zace în bezna patimilor, precum ai înviat pe fiul văduvei care plângea, atingându-te de marginea sicriului, și pe fiica lui Iair, apucându-mă de mână și zicându-mi: „Fiică, ție îți zic, scoală-te!” (Marcu 5, 22-42)

„Doamne, vindecă rănile sângerânde ale sufletului meu, precum ai vindecat pe cea cu scurgerea de sânge care s-a atins de poala hainei Tale, și mărește credința mea, ca atunci când mă voi atinge și eu de Tine prin împărtășirea cu Sfintele Tale Taine, să cred cu toată ființa mea că mă voi vindeca și să mă vindec. ” (Matei 9, 20-22)

 

 

error: Content is protected !!