Rugăciune către Sfântul Duh benefică în situații dificile

Această rugăciune către Sfântul Duh se revarsă asupra credinciosului aflat la nevoie. Este una foarte puternică, grabnic ajutătoare și mult folositoare.

Ritualul de rugăciune la Duhul Sfânt este foarte puternic. Se face timp de 9 duminici consecutiv. Rugăciunea se citește, de fiecare dată, de câte 3 ori. Oricât de mare ar fi necazul și oricât de arzătoare ar fi dorința acestea își găsesc soluționarea în urma rugăciunii la Duhul Sfânt. Este important ca rugăciunea să fie rostită din suflet, cu evlavie.

Rugăciune către Sfântul Duh
Duhule Sfânt, miluiește-ne pe noi, păcătoșii! Sfântă Treime, un singur Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!

Duh al adevărului și al înțelepciunii, miluiește-ne pe noi! Duh al înțelegerii și al sfatului, miluiește-ne pe noi! Duh al tăriei și al științei, miluiește-ne pe noi! Duh al evlaviei și al fricii de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi! Duh al iubirii, al bucuriei si al pacii, miluieste-ne pe noi! Duh al rabdarii, al bunatatii si al blandetii, miluieste-ne pe noi! Duh al umilintei si al prudentei, miluieste-ne pe noi! Duh al vietii si al mantuirii, miluieste-ne pe noi! Duh al bunavointei si al statorniciei, miluieste-ne pe noi! Duh al virtuților și al harurilor, miluiește-ne pe noi!

Duh care purifici sufletele, miluiește-ne pe noi!
Dumnezeule, care cercetezi inimile și adancul ființei omenești, miluiește-ne pe noi! Tu, Duhul Sfânt, fii milostiv și iartă-ne! Tu, Duhul Sfânt, de orice păcat, mântuiește-ne pe noi! Noi, sărmanii păcătoși, te rugăm ascultă-ne și ne iartă păcatele! Binevoiește a ne ajuta și a ne lumina calea. Întărește-ne pacea interioară, dă-ne liniște sufletească și păstrează-ne harul tău până la ultima suflare. Dumnezeule, pentru care nimic nu este ascuns, te rugăm ca prin revărsarea Duhului Sfant să purifici gândurile inimilor noastre, ca să Te putem iubi din ce în ce mai mult și să Te lăudăm de-a pururi. Amin!

Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor este făcătoare de minuni

Calendarul ortodox pomenește, pe 15 octombrie, Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor. Este una dintre cele mai populare icoane făcătoare de minuni, mai ales în Rusia.

Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor este lucrarea măiastră a Sfântului Ambrozie de la Optina. Încă din vremea copilăriei, Ambrozie și-a dedicat credința Sfintei Fecioare. Icoana Maicii Domnului Sporitoarea grânelor a ajuns la o mănăstire de maici, unde sfântul Ambrozie s-a retras în ultimul an de viață.

Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor face minuni
Icoana o reprezintă pe Maica Domului mijlocitoare. Ea ascultă rugile credincioșilor și îi ajută să primească „pâinea cea de toate zilele”. Sfântul Ambrozie s-a stins chiar la data de 15 octombrie, ziua de prăznuire pentru Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor. Prima minune a acestei icoane a fost consemnată în 1891, un an cu recolte foarte slabe în Rusia. În ciuda secetei aspre, lanurile de grâu au rodit spectaculos. În 1982, o copie a icoanei, lucrată de unul dintre ucenicii sfântului Ambrozie, a făcut minuni. Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor a fost scoasă în procesiune în regiunea Voronezh, după o lungă perioadă de secetă. Curând a început să plouă, iar recoltele au dat rod. Credincioșii sunt convinși că rugăciunile la această icoană nu rămân fără răspuns.

Rugăciune la Icoana Maicii Domnului Sporitoarea Grânelor
„Maicii lui Dumnezeu celei alese dintru toate neamurile și Stăpânei cerului și a pământului, care ne izbăvește pe noi din toată nevoia, cântare de mulțumire îi aducem. Ci tu, Preamilostivă Doamnă de Dumnezeu Născătoare, primește rugăciunea noastră cea fierbinte, apără-ne de foamete și pagube, dăruiește pământului nostru rodnicie, Hrănitoare și Sporitoare a țarinilor și grânelor noastre, pentru ca bucurându-ne pururea să strigăm ție: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine! Dă-ne și nouă, nevrednicilor, roua harului tău și arătată fă milostivirea ta. Amin.”

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!