Rugăciune către SFANTUL DUH benefică în situații dificile

Această rugăciune către Sfântul Duh se revarsă asupra credinciosului aflat la nevoie. Este una foarte puternică, grabnic ajutătoare și mult folositoare.

Ritualul de rugăciune la Duhul Sfânt este foarte puternic. Se face timp de 9 duminici consecutiv. Rugăciunea se citește, de fiecare dată, de câte 3 ori. Oricât de mare ar fi necazul și oricât de arzătoare ar fi dorința acestea își găsesc soluționarea în urma rugăciunii la Duhul Sfânt. Este important ca rugăciunea să fie rostită din suflet, cu evlavie.

Rugăciune către Sfântul Duh
Duhule Sfânt, miluiește-ne pe noi, păcătoșii! Sfântă Treime, un singur Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!

Duh al adevărului și al înțelepciunii, miluiește-ne pe noi! Duh al înțelegerii și al sfatului, miluiește-ne pe noi! Duh al tăriei și al științei, miluiește-ne pe noi! Duh al evlaviei și al fricii de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi! Duh al iubirii, al bucuriei si al pacii, miluieste-ne pe noi! Duh al rabdarii, al bunatatii si al blandetii, miluieste-ne pe noi! Duh al umilintei si al prudentei, miluieste-ne pe noi! Duh al vietii si al mantuirii, miluieste-ne pe noi! Duh al bunavointei si al statorniciei, miluieste-ne pe noi! Duh al virtuților și al harurilor, miluiește-ne pe noi!

Duh care purifici sufletele, miluiește-ne pe noi!
Dumnezeule, care cercetezi inimile și adancul ființei omenești, miluiește-ne pe noi! Tu, Duhul Sfânt, fii milostiv și iartă-ne! Tu, Duhul Sfânt, de orice păcat, mântuiește-ne pe noi! Noi, sărmanii păcătoși, te rugăm ascultă-ne și ne iartă păcatele! Binevoiește a ne ajuta și a ne lumina calea. Întărește-ne pacea interioară, dă-ne liniște sufletească și păstrează-ne harul tău până la ultima suflare. Dumnezeule, pentru care nimic nu este ascuns, te rugăm ca prin revărsarea Duhului Sfant să purifici gândurile inimilor noastre, ca să Te putem iubi din ce în ce mai mult și să Te lăudăm de-a pururi. Amin!

Tot ce trebuie să știi despre sfeștanie! Află ce trebuie să faci pentru sfințirea casei

Sfeştania este denumirea populară pentru Agheasma Mică sau Sfinţirea cea mică a apei. Aceasta se săvârşeşte de către preot în biserică, în prima vineri din fiecare lună, seara după vecernie. În casele credincioşilor, sfeștania se face oricând cer credincioşii, mai puţin în săptămâna de după Paşte sau de după Crăciun. Sfeştania se săvârşeşte în toate posturile de peste an, precum şi în zilele de post de peste săptămâna, miercurea şi vinerea. Cine poate, este bine să săvârşească sfeştanie în toate posturile. Cine nu poate să o facă cel puţin în Postul Mare.

Slujba sfeştaniei cuprinde sfinţirea apei, stropirea cu apă sfinţită a celor prezenţi şi a tuturor camerelor; după caz, se adaugă dezlegări de blesteme, de farmece, de jurăminte, rugăciuni pentru împăcare, pentru ajutor şi pentru sănătatea trupească şi sufletească a celor ce locuiesc în casă.

De ce e bine să faci sfeștanie

Prin stropirea cu Agheasmă, duhuril rele sunt gonite. Se îndepărtează, aşadar, prezenţa răului din casă. pe lângă aceasta, se iartă păcatele cele mici, gândurile rele, mintea se curăţă de lucrurile cele spurcate, bolile se izgonesc şi se dă sănătate sufletului şi trupulu. Prin sfeștanie  se binecuvântează casa cu har de la Dumnezeu, cu lumină divină. Casa nesfinţită, ca şi omul nebotezat, este vulnerabilă lucrării diavolului. Poate fi bântuită de duhuri rele şi de răutăţile oamenilor, de vrăjitorii sau de blesteme. Însă casa sfinţită şi cei ce locuiesc în casa sfinţită şi binecuvântată sunt ocrotiţi în faţa tuturor relelor, dacă ei înşişi nu aduc răul în casă prin săvârşirea lui.

Curățe nie lună înainte de sfeștanie
Cine doreşte a chema preotul pentru a săvârşi sfeştania în casă, trebuie să ştie cum să se pregătească pentru aceasta. Mai întâi, cei din casă trebuie să se spovedească şi să postească, să se ferească de ceartă, duşmănii sau alte rele. În al doilea rând, casa în care urmează a se face sfeştania trebuie să fie curată. Este de neînchipuit ca preotul să stropească cu apă sfinţită o casă murdară sau neîngrijită şi asta pentru că orice slujbă de sfinţire săvârşită de preot este echivalentă cu aducerea harului lui Dumnezeu în casă.

Cum te pregătești pentru sfeștanie

Pe o măsuţă acoperită cu o faţă de masă albă, se vor aşeza un vas larg la gură cu apă curată, un mănunchi de busuioc, câte un bol cu făină şi altul cu zahăr, o pâine, o sticlă de undelemn şi una de vin, o căţuie cu cărbune aprins şi tămâie, trei lumânări de ceară, un pomelnic cu cei vii din casă, o icoană (aşezată pe masa orientată spre răsărit), un prosop curat, de preferat nou (pe care preotul îşi va şterge mâna după sfinţirea apei).

 

error: Content is protected !!