RUGĂCIUNE DE CRĂCIUN. Toată lumea ar trebui să o rostească pe 25 decembrie

Orice creştin ar trebui să rostească în ziua de Crăciun această rugăciune.

RUGACIUNE DE CRACIUN. O rugăciune simplă şi din suflet te poate face să te simţi mult mai bine. Spusă chiar în ziua de Crăciun, aceasta te va feri de rele si te va ajuta sa ai liniste de Sarbatori.

„Tata din Ceruri, te rog sa-mi binecuvintezi familia, prietenii, rudele si pe cei pe care ii iubesc, si pe cei care citesc aceasta rugaciune chiar acum. Arata-le Tu o noua imagine a dragostei si puterii Tale nemarginite.Duhule Sfant, te rog sa-i ajuti, chiar in acest moment.

Acolo unde exista durere, te rog sa le daruiesti pacea si mila Ta. Acolo unde exista indoiala, te rog sa le inspiri o incredere innoita prin Harul Tau. Unde exista o nevoie, te rog sa le-o implinesti. Binecuvinteaza-le Tu caminul, familia, munca, da-le Intelepciune si Lumina in viata lor.

Binecuvanteaza-i cand pleaca si cand se intorc acasa, mergi inaintea lor si deschide-le calea. Calauzeste-i si ocroteste-i clipa de clipa in toata viata lor.Iarta-le lor pacatele facute cu voie sau fara de voie, cu stiinta, din nestiinta sau pe cele pe care nu si le amintesc.

Condu-i Tu pe Calea Ta Cea Sfinta,In Numele Fiului Tau, Iisus Cristos.Doamne Tata, Fiule si Duhule Sfant, va multumesc ca veti face mai mult decit pot eu cere. Amin!”

 

Citește în continuare: Cele mai importante datini de Crăciun la români

Crestinii adevarati respecta o serie de traditii si obiceiuri de Craciun, una din cele mai importante sarbatori a omenirii.

Craciunul este marcat de diferite traditii, obiceiuri si superstitii pe care oamenii le respecta in fiecare an. Iata cateva traditii, obiceiuri si superstitii de Craciun pe care ar trebui sa le stii!

Conform unei vechi traditii, nu este bine sa te bati absolut deloc in Ajunul Craciunului, nici macar in joaca. Daca incalci aceasta regula, se spune ca vei avea ghinion tot anul.

De asemenea, se spune ca Maica Domnului a cerut ajutorul lui Mos Ajun inainte de a-l naste pe Mesia. Mos Ajun era, insa, prea sarac, asa ca a trimis-o pe Fecioara la fratele sau, Mos Craciun. Maria a nascut in staulul al carui stapan era Craciun.

In plus, o alta traditie spune ca este indicat ca in noaptea de 24 spre 25 decembrie, sa dormi pe paie de fan, deoarece acestea sunt preferate de boi, cei care l-au incalzit pe pruncul Iisus cu suflarea lor. In aceasta seara, vorbe din popor sustin ca boii vorbesc despre Mantuitor si nasterea Acestuia.

Un obicei romanesc al sarbatorilor de iarna este primirea preotului in casa pentru a o sfinti si pazi de spiritele rele in noul an. Preotii umbla din casa in casa, iar credinciosii ii primesc cu bratele deschise, oferindu-le bani pentru sfintirea apartamentelor.

 

In plus, un obicei din alte sate, este ca preotul si baietii din corul bisericii sa umble prin sat. Fiecare trebuie sa poarte o icoana cu Nasterea lui Iisus Hristos in brate.

 

Alte obiceiuri practicate de gospodine: in dimineata de Ajun, ieseau cu mainile pline de aluat crud si manjeau fiecare pom fructifer, pentru ca roadele acestora sa fie bogate in anul ce urmeaza.

De asemenea, femeile obisnuiau sa numere si sa ascunda fusele de la furca de tors sau puneau o piatra in cuptor. Credinta populara era ca daca fac aceste lucruri, indepartau spiritele rele din casa pentru tot anul care urma sa vina.

Pe langa traditii si obiceiuri, exista si o serie de superstitii in care romanii cred cu desavarsire. De exemplu, nu este bine sa dai cu matura in niciuna dintre cele trei zile sfinte de Craciun, este interzis sa speli rufe sau sa dai imprumut bani, altfel vei fi sarac tot anul viitor.

In trecut, femeile tineau un post destul de dur in ziua dinaintea Craciunului: nu mancau nimic in timpul zilei, iar seara consumau cateva prune uscate sau fructe fierte.

In alte regiuni ale tarii, superstitiile spun ca daca animalele se culca pe partea stanga in seara de Ajun, iarna va fi geroasa, plina de ninsori abundente. Cei care plang in ziua de 24 decembrie vor avea un an nou plin de tristete. In dimineata zilei de 25 este indicat sa te speli cu apa curata in care sa pui o moneda de argint.

error: Content is protected !!