Rugaciune de suflet pentru toate mamele din viata noastra! Ele merita tot respectul si aprecierea noastra. Mama e numai una!

Dumnezeule, rugandu-ma Tie pentru tatal meu si pentru mama mea, implinesc una din cele mai sfinte datorinte, pe care Tu ai pus-o asupra mea si anume: sa-i cinstesc si sa-i iubesc din tot sufletul meu si din toata inima mea.

Cea dintai din indatoririle mele catre ei este de a ma ruga tie totdeauna pentru sanatatea si bucuria lor, a ma supune si a-i ajuta din toate puterile mele.

O, Dumnezeule atotputernic, care binecuvintezi pe fii pentru parintii lor si adesea in dreapta Ta maine ii pedepsesti pentru greselile lor, primeste umila mea multumita pentru binefacerile pe care le reversi neincetat asupra lor.

Trimite-le, Preabunule, si-n viitor binecuvantarile Tale si le iarta lor greselile pe care, ca niste oameni, le vor fi facut. Tu poruncesti sa cinstesc in ei puterea Ta si sa le fiu recunoscator si multumitor pentru viata pe care mi-ai dat-o prin ei si pentru toate ingrijirile ce au avut si au pentru mine.

Ajuta-mi dar sa urmez poruncile Tale sfinte, sa le fiu supus, ascultator si sa nu fac nimic care sa-i amarasca si sa-i intristeze. Rasplateste-le, Preabunule, cu facerile Tale de bine pentru dragostea si ingrijirea neadormita pe care totdeauna o au pentru mine. Apara-i de toate nenorocirile si intristarile.

Da-le viata lunga, fericita, linistita si cu buna intelegere.

Fa-i partasi binecuvantarii Sfintilor Tai. Inmulteste-le roadele ostenelilor lor. Fa sa prisoseaca peste ei binefacerile Tale si sa sporeasca intru tot binele si intru indestulare, ca sa te binecuvantam in toate zilele vietii noastre. Amin!”

Parintele Calistrat, despre spovedania romanilor! 

Parintele Calistrat de la Manastirea Vladiceni din Iasi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste. Pe Facebook, acolo unde este urmarit de peste 400.000 de oameni, preotul posteaza predicile sale in care vorbeste despre invataturile Bibliei folosind un limbaj actual.

Intr-una dintre aceste predici, parintele a vorbit despre spovedit:

„Cand te duci la spovedit, la trup sa-i dai post, rugaciune si metanii! si sa-l tarai la biserica cu lantul chiar daca el vrea la crasma si la pacat. Tu sa-i spui asa:

„Porcule, stai aici, ca ma tragi la rele! Asculta glasul constiintei si a lui Dumnezeu, iar sufletului sa spui asa: „Iar tu, stai cu nasul in ceaslov sa te inviu putin, putina Terapie Intensiva sa cunosti Calea spre Cer! De ce? Pentru ca sufletele se salbaticesc! si la spovedanie spui asa:

„- Da Doamne, mi-a placut senzualitatea, mi-a placut sexualitatea, si mi-a placut sa beau… am simtit pasiune cand le-am facut pe toate si le-am facut cu sete!!!”

si cand am furat de la serviciu am zis: „Doamne ajuta, sa nu ma prinda cineva!” iti dai seama ca omul are o justificare la toate? iti dai seama ca el are rugaciune si pentru cand face rau?”, a spus parintele Calistrat.

error: Content is protected !!