Rugăciune puternică, tămăduitoare la Sfântul Haralambie pomenit azi! Mare făcător de minuni! Vindecă boli cumplite precum nebunia, apără de primejdii mari şi izgoneşte toţi vrăjmaşii de la cei ce rostesc acestea:

Rugăciune puternică, tămăduitoare la Sfântul Haralambie pomenit azi! Mare făcător de minuni! Vindecă boli cumplite precum nebunia, apără de primejdii mari şi izgoneşte toţi vrăjmaşii de la cei ce rostesc acestea:

SFANTUL HARALAMBIE, marele mucenic facator-de-minuni

Sfantul Haralambie, mare Facator-de-minuni

Sfantul Haralambie, pe care, pentru chinurile cumplite patimite fara clintire pentru Hristos, Biserica il cinsteste cu numele de mare-mucenic, a primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni.

Pe aceia care ii cer cu credinta ajutorul, Sfantul ii tamaduieste din boli cumplite, precum ciuma sau nebunia, izgonind diavolii si aparand pe cei drept-slavitori de primejdiile dezlantuite asupra lor – asa cum o marturisesc cele doua minuni infricosatoare de mai jos, petrecute in vremurile noastre. (R.H.)

**

Rugăciunea la Sfântul Haralambie pentru cei bolnavi

Rugăciunea la Sfântul Haralambie se numără printre rugile tămăduitoare. Pe 10 februarie, este pomenit Sfântul Haralambie, mare făcător de minuni și tămăduitor de boală. Rugăciunea la Sfântul Haralambie face minuni pentru cei bolnavi.

A viețuit prin secolul al treilea după Hristos. Era cunoscut printre oamenii timpurilor drept tămăduitor de boli. Prin puterea credinţei sale şi pentru dragostea sa faţă de dumnezeire, a fost numit episcop al Magneziei, cetate aflată pe teritoriul Asiei de azi.

La un moment dat, din cauza credinţei sale nemăsurate şi a pasiunii cu care propovăduia, a fost prins şi jupuit de viu.

Fără să se vaite sau să plângă, Haralambie le-a mulţumit prigonitorilor săi. I-a numit fraţi. Și a spus că „jupuind trupul meu cel vechi şi bătrân, mi-aţi înnoit sufletul cu haina cea nouă a suferinţei pentru Mântuitor şi pentru biserică.”

S-a stins din viaţă în carceră, după multe chinuri. Însă toată suferinţa i-a fost răsplătită prin cununa muceniciei. Pe care căpătat-o întru Hristos. O parte din rămăşiţele sale pământeşti se află la Iaşi, în Biserica Sfântul Lazăr, unde credincioşii vin şi se închină la moaştele sfinte.

Rugăciunea la Sfântul Haralambie, de însănătoșire

„Sfinte Mucenice Haralambie, primeşte această rugăciune pe care cu umilinţă ți-o aducem şi ne izbăveşte din toate necazurile!

Deşi suntem bolnavi și nevrednici milostivirii tale pentru păcatele noastre cele multe şi grele pe care le săvârşim în tot timpul vieţii noastre şi în tot ceasul, totuşi, cunoscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o celor ce te cinstesc şi celor ce se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, îndrăznim cu umilinţă să mărturisim înaintea ta că am greşit.

Fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre, pentru izbăvirea noastră de toate bolile şi de toate primejdiile şi pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată. Amin!”

**

Condac 13 din Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie:

O, întru tot lăudate Sfinte Haralambie, primește de la noi aceste cântări, ce cu umilință le aducem înaintea ta, și ne izbăvește pe noi din toate nevoile și necazurile, ca un bun și de oameni iubitor.

Căci, deși suntem ne¬vrednici milostivirii tale, pentru păcatele noastre cele multe și grele, pe care le săvârșim în tot timpul vieții noastre și în tot ceasul, însă cu¬noscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o asupra celor ce te cinstesc pe tine și asupra celor ce se pocăiesc cu credință întru numele Dom¬nului, năzuim cu fierbinți lacrimi a mărturisi înaintea ta că am greșit.

De aceea, ne rugăm ție ca să fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor noastre, pentru mântuirea noastră de toate bolile și de toate primejdiile și pentru întărirea noastră în credința cea ade¬vă¬rată, ca să nu mai greșim.

Așa, strălucite sfinte, rugămu-te pe tine ca să ne aperi pe noi de toate răutățile, după făgă¬duința ta, căci toți te cinstim și prăznuim numele tău, cântând lui Dumnezeu: Aliluia! (acest condac se zice de 3 ori).

error: Content is protected !!