Rugaciune, scurta, pentru ziua de Joi

Spune aceasta rugaciune in fiecare zi de Joi! Distribuie si cu prietenii tai.

” Doamne Iisuse Hristoase, Fiule și Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, care în ziua de astăzi ai luat Cină cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, și cu mare umilință ai spălat picioarele lor, și ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine și vin în mâinile Tale Cele Sfinte și binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuși Trupul și Sângele Tău, cu care i-ai împărtășit zicând:

‘Luati, mâncați și beți, că acestea șanț Trupul și Sângele Meu, pentru că să se ierte păcatele voastre.’ Cela ce tot în ziua această Te-ai înălțat la cer și ai șezut de-a dreaptă lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărătești împreună cu El în veci, că Unul-Născut Fiul Sau preaiubit.

Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii și ale celor răposați. Da-mi, Doamne, lacrimi fierbinți, că să-mi plâng păcatele. Darul Tău cel curățitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele și să curățească inimă și sufletul meu, că așa, cu vrednicie, cu curăție și cu umilință să mă împărtășesc cu Sfintele Tale Taine, acum și în timpul morții mele, iar în oră despărțirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Ține, fără de nici o frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. ”

Rostește cu toată puterea smereniei rugăciunea zilei de joi și bucură-te de efectele binefăcătoare ale credinței.

error: Content is protected !!