Rugăciunea care te ajută în vremuri de necaz – trebuie rostita astazi

Ce trebuie să facem în vreme de necazuri, atunci când lucrurile nu ne merg așa cum trebuie. Părintele Ambrozie ne îndeamnă să facem așa.

„Dumnezeu a spus: „Prin răbdare mântuiţi-vă sufletele voastre, pentru că doar cel ce va răbda până la capăt se va mântui”. Cum, totuşi, poţi dobândi răbdarea, atunci când n-o ai? Unui asemenea om Dumnezeu îi oferă lecţii de răbdare şi smerenie. (…)

Putem să ne izbăvim de supărarea faţă de cei care ne fac rău şi ne vorbesc asemenea în felul următor: să ne închipuim că acei oameni care ne pricinuiesc răul sunt arma voii lui Dumnezeu şi să ne rugăm Lui: „Doamne, ajută-mă să pot duce toate acestea până la capăt!” Căci noi suntem mândri, bolnavi, stricaţi.

De ce se supără omul? De ce, atunci când este corectat pentru ceva prin cuvânt, el explodează: „Cu ce drept mi se spune aceasta? Dar nu ştiţi cine sunt eu?” Aceasta este o boală a sufletului. Oriunde l-ai atinge, peste tot îl doare. însă în împărăţia lui Dumnezeu intră oameni sănătoşi şi puternici în duh, scrie ortodoxia.me.

De ce nu este bine să stai niciodată cu spatele la altar

Altarul este locul sacru din biserică, în care puțini creștini de rând au privelegiul să intre.  Niciodată să nu stai cu spatele la altar, pentru că în acest loc sacru se află tronul lui Dumnezeu.

Rânduiala veche spune că nu trebuie să treci prea aproape prin fața ușilor care marchează intrarea în altar, din respect pentru obiectele sfinte care se află acolo. În fața acestor uși urcă doar preotul și alți slujitori ai bisericii care au dreptul să intre în altar.

Iar marele păcat este să stai cu spatele la altar. Încearcă să fii mereu cu fața, iar dacă te retragi spre intrarea în biserică, mergi ușor pe marginile laterale, astfel încât să nu fii niciodată cu spatele la altar, potrivit libertateapentrufemei.ro.

error: Content is protected !!