Rugăciunea către Efrem cel Nou, te ajută să renunți la dependențele cele mai grele…

Jocurile de noroc sunt o dependență din care cu foarte mare greutate se poate ieși. Cei care au astfel de probleme, trebuie să citească cu toată încrederea rugăciunea către Efrem cel Nou, grabnic ajutătoare în asemenea cazuri.

Nu-i lăsați de izbeliște pe acești oameni!
Indiferent că aveți în familie un astfel de caz sau sunteți prieten cu o persoană dependentă de jocurile de noroc, droguri sau alcool, nu-l lăsați pe cel cu probleme să treacă singur prin acest mare chin, ci rugați-vă pentru ca Dumnezeu să-i salveze sufletul…

Iată mai jos textul rugăciunii! Se citește la nevoie, de 3 ori pe zi…
“Sfinte Părinte Efrem, venim acum înaintea ta, știind că tu ai primit de la Domnul darul de a-i tămădui pe cei cuprinși de lanțurile cele amarnice ale dependențelor. Tu știi nemăsurat mai bine decât noi că toți cei care sunt legați prin patimi lucrează ei înșiși pentru propria moarte sufletească și trupească.

Suntem cu totul neputincioși în a mai face ceva pentru unii ca aceștia, căci toate cele pe care deja le-am încercat au rămas aproape fără de roadă. Fiind apropiați nouă, am încercat în fel și chip a-i ajuta, însă toată truda și strădania noastră este parcă fără de nici un rost.

De aceea, ne punem toată nădejdea în tine, știindu-te alesul lui Dumnezeu, și te rugăm din adâncul sufletului: săvârșește tu ceea ce omul pământesc nu poate săvârși și adu nădejdea și în viețile celor ce s-au oropsit pe ei înșiși prin relele obiceiuri.

Miluiește-i, căci patima ce i-a cuprins mistuie sufletul lor cu focul cel întunecat al păcatului și al morții. Preschimbă și înnoiește sufletele lor, dăruiește-le liniște și statornicie, păzește-i și ferește-i de relele întâlniri și obiceiuri, adu lumina și pacea Evangheliei și a rugăciunii în viețile lor.

Sfinte Părinte Efrem, primește suspinul nostru pentru toți aceștia, ca și ei să te dobândească pe tine statornic mijlocitor și ocrotitor în toate zilele și astfel să apuce pe calea cea bună ce duce spre Împărăția cea veșnică a Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh.

Amin!”

error: Content is protected !!