Rugăciunea către Mântuitorul Iisus Hristos care vindecă bolile grave! Spune-o din toată inima, cu smerenie și pocăință! E foarte scurtă, o poți învăța pe de rost, ca să o ai mereu pe buze:

Rugăciunea către Mântuitorul Iisus Hristos care vindecă bolile grave! Spune-o din toată inima, cu smerenie și pocăință! E foarte scurtă, o poți învăța pe de rost, ca să o spui cât mai des:

Rugăciunea la Iisus Hristos este una dintre cele mai puternice, grabnic ajutătoare și mult folositoare. Aduce vindecarea bolilor și liniște sufletească.

Rugăciunea la Iisus Hristos are scopul de a ne apropia de forța divină. Credincioșii spun că vindecă boli dintre cele mai grave.

„Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hris­toase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai pri­mit moarte pe cruce pentru mântuirea noas­tră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti sme­rita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!

Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre fo­losul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl pu­tem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău. De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, pre­cum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i sufe­rinţa, ridică-l din patul durerii.

Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi e de folos să ducă mai departe cru­cea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădej­dea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de po­căinţă şi de mulţumire, ca să se învredni­cească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!” Amin.
***
Importanţa rugăciunii scurte

Indiferent de cum ne rugăm sau de cât ne rugăm, să ne rugăm din adâncul inimii.

„Care rugăciune este mai puternică? Cea orală – psalmul, acatistul, „Tatăl nostru”- sau rugăciunea lui Iisus?

Rugăciunea cea mai de puternică este rugăciunea scurtă, care se face din adâncul inimii, cu suspine si cu lacrimi, după mărturia Sfintei Scripturi, care zice: „Dintru adâncuri am strigat către Tine, Doamne. Doamne auzi glasul meu!”. Cu această rugăciune smerită s-au rugat tâlharul pe Cruce, femeia canaaneancă, apostolii, în vremea furtunii pe marea Galileii, orbii din Ierihon, leprosul, etc. Deci, cea mai puternică rugăciune este rugăciunea scurtă, cu suspinul inimii, după mărturia ce zice: „Răcnit-am din suspinarea inimii mele…” (Psalm 37,8).
(Arhimandrit Cleopa Ilie, Lumina și faptele credinței)
***
Sfântul Ioan cel ce a scris Scara spune că sunt patru trepte ale rugăciunii, în raport cu cel ce se roagă, şi anume: rugăciunea întinată, rugăciunea furată, rugăciunea pierdută şi rugăciunea curată. La rugăciune curată ajung cei curaţi, cei nepătimitori. Până nu ajungi la nepătimire, nu ajungi nici la rugăciune curată. Deci rugăciunea cea mai înălţătoare este rugăciunea curată.

Nu s-ar putea spune că este un loc sau o stare în care se termină rugăciunea. Rugăciunea este cum e şi desăvârşirea, pentru că rugăciunea este oglinda sufletului: arată aşezarea sufletului; din acest motiv, rugăciunea este însoţitoare a desăvârşirii şi este fără de sfârşit. Despre desăvârşire se spune că este fără de hotar şi tot aşa, şi rugăciunea este fără de hotar. Nu s-ar putea spune care anume este cea mai înălţătoare rugăciune. Pentru fiecare dintre noi, rugăciune este rugăciunea la care ajungem, la care am ajuns sau la care vom ajunge. (Arhimandritul Teofil Părăian)

error: Content is protected !!