Rugăciunea către ocrotitorul copiilor, vă apără copiii de boli și necazuri!

Considerat ocrotitorul copiilor și al mamelor, sfântul Stelian este cel care vă ajută ori de câte ori copilul dumneavoastră se îmbolnăvește sau are necazuri. Citiți această rugăciunea aducătoare de mare folos.

Iată mai jos și textul rugăciunii!

“Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul şi călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupeşti biruind şi împreună cu îngerii locuind, priveşti neîncetat mărirea cea gătită sfinţilor, de lumina cerească umplându-te.

Acum, în slava cerească vieţuind şi înaintea Împăratului Hristos stând, nu uita pe credincioşii care cu îndrăzneală înalţă rugăciuni şi cer sprijinul tău. Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfinţit, şi vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame şi pe copii, ferindu-i de întristare şi de boală, arată-te grabnic vindecător al suferinţelor şi al bolilor sufleteşti şi trupeşti ale celor ce te laudă pe tine.

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi, fă şi din pustiul inimilor noastre ţarină bineplăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinţei şi să se înmulţească roadele sfinţitoare ale faptelor bune; ocroteşte cu rugăciunile tale familiile şi pe copiii noştri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate şi mântuire, ca prin tine şi împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin!”.

 Citește azi Rugăciunea inimii… Este singura care ne mântuiește

Considerată mult timp o practică a călugărilor, rugăciunea inimii sintetizează de fapt toată credința, dragostea și nădejdea, mântuind pe cel care a o rostește.

Este formula neschimbată de veacuri…

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul”.

Acestea sunt cuvintele de aur ale rugăciunii inimii, o formula neschimbată de veacuri, dar care face minuni cu cel care o rostește. Această rugăciune nu se spune doar de către călugări, ci trebuie să devină o practică a noastră, a oamenilor obișnuiți, pe care să o rostească cu multă smerenie și mai ales perseverență pentru a vedea rezultatele.

Rugăciunea inimii poate fi spusă ca atare sau însoțită de alte rugăciuni sau acatiste, care au darul de a întări credința celui care o rostește. Sigur că multă lume se întreabă câtă vreme trebuie spusă această rugăciune.

Răspunsul este: mereu, pentru că aceasta este măsura dragostei pe care i-o purtăm Domnului. De aceea, trebuie rostită în orice moment al zilei, de câte ori simțim nevoia, când mergem pe stradă, când stăm acasă, când lucrăm, în fiecare secundă a vieții noastre. Pentru că doar prin această poartă vom intra în Împărăția lui Dumnezeu.

error: Content is protected !!