Rugăciunea către Sfântul Anton care se spune MARTI

Sfantul Antonie cel Mare a trait in secolul III si inceputul secolului al IV-lea.

Despre acest sfant se spune ca a intemeiat viata monahala si este unul dintre cei mai reprezentativi pentru viata calugareasca. : “Daca voiesti sa fii desavarsit, du-te, vinde averea ta, da-o saracilor si vei avea comoara in cer; dupa aceea, vino si urmeaza-Mi” , spune Sfantul Antonie (Matei 19, 21).

Sfantul Antonie traia in adancul desertului, pe muntele Kolzim, acolo unde s-a rugat neincentat la Dumnezeu. Rugaciunile Sfantului Antonie sunt ocrotitoare in fata farmecelor si blestemelor si aducatoare de belsug pentru cei sarmani.

Un VIDEO ce-ti schimba starea de spirit! Urmareste clipul pana la capat si lasa un comentariu pe youtube!

Iata cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Antonie cel Mare, cea care ne apara de saracie si blesteme:

„Sfinte Parinte Antonie, cel ce te-ai invrednicit sa fi vas ales al Mantuitorului Hristos prin credinta si prin viata ta curata, du rugaciunile noastre catre Dumnezeu si roaga-L pentru sanatatea, pentru mantuirea, pentru ajutorul si pentru iertarea pacatelor tuturor celor ce alearga la ajutorul Tau cel sfant.

Cel ce ai fost pe pamant si durerile noastre le sti si pacatele noastre le cunosti, nu trece cu vederea glasurile de rugaciune ale celor ce alearga la mijlocirea Ta si nu te uita la nevrednicia celor ce Te roaga, ci la slava si mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai marturisit si spre care se indreapta rugaciunea ce Ti-o aducem cu atata nadejde.

Slavite facator de minuni, parintele saracilor, ocrotitorul vaduvelor, sprijinitorul orfanilor, alesul vas al Mantuitorului Hristos, vino cu obisnuita Ta indurare in ajutorul nostru, prin rugaciunile Tale, catre Dumnezeu, ca sa fim mangaiati in nevoi, ca sa fim spijiniti in necazuri, ca sa fim aparati de primejdii, de ispite, de pofte netrebnice si de pacate.

Ocroteste-ne pe noi si familiile noastre si ne pazeste pasii vietii pe cararile mantuirii.

Bunule Parinte Antonie, cel ce ai facut din pustiul Egiptului loc de preaslavire al Marelui Dumnezeu si al Mantuitorului Hristos, fa si din pustiul sufletuilui nostru, ars de necredinta si ros de patimi, loc placut Tie, in care sa se salasluiasca virtutes si sa cresca crinul bine mirositor al faptelor crestine, prin Tine sa se maresca numele Tau cel sfant, al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.”

CITESTE SI: Rugaciunea omului bogat pentru cel sarac
Un om extrem, extrem de bogat, dainuia peste mii de oameni, conducandu-i cu o mana de fier. Intr-o buna zi, batranul cu cioc si ochelari si baston de aur i-a scris lui Dumnezeu.

Rugaciunea omului bogat pentru cel sarac:

„Doamne Dumnezeule, Iisus Hristoase, Fecioara, Sfintilor, iertati-mi mie pacatele si indurati-va de greselile mele, caci mult am patimit in pierzania mea spre fericire.

Iisus Hristoase, iarta-ma ca m-am intors de la tine pentru arginti, Stapane curata-ma de pofta nesecata de a ma imbelsuga si ajuta-i pe semenii mei sa gaseasca fericirea in alt chip decat am suferit-o eu.

Iarta-mi fiecare ceas in care i-am alungat pe fiii tai saraci, in fiecare ora in care in loc sa ma imbuib cu bunatati lumesti puteam sa ii ajut pe sateni sa nu duca o cruce atat de mare.

Dumnezeule, tu stii bine cat am trudit pentru averea mea si cat ma mai necajesc pentru familia mea. Da-le doamne sarmanilor forta sa reziste si nu le da poteci spre bogatie caci vor fi vesnic nefericiti.

Iisus Hristoase, miluieste-ma, invata-ma sa ma opresc din agonisit si trimite-ma printre cei saraci sa ii ajut sa priceapa ca fericirea e in sufletul fiecaruia.

Imparate Ceresc, iarta-ma pentru toti galbenii cu care puteam salva vieti omenesti caci astazi Tu, Tata Ceresc, mi-ai aratat cat de mare e puterea ta si cat de spurcata este lacomia mea.

In numele Tatalui, afl Fiului si al Sfantului Duh, Amin!”.

Barbatul extrem de bogat a avut aceasta revelatie despre fericire, lucrurile materiale si oamenii sarmani abia dupa ce a facut un accident din care printr-o minune a scapat cu viata. Astazi merge cu ajutorul bastonului si este mai nefericit decat niciodata desi are multe case si terenuri, masini de lux si mancare cat cuprinde.

error: Content is protected !!