Rugăciunea de dimineață a lui Arsenie Boca! Rostește-o pentru ajutor

Rugăciunea de dimineață a lui Arsenie Boca este una dintre cele mai puternice rugăciuni. A fost scrisă de însuși cel considerat ”Sfântul Ardealului” și se rostește în fiecare dimineață.

Rugăciunea părintelui Arsenie Boca aduce ajutor celor aflați la nevoie. Este eficientă și binefăcătoare pentru trup și spirit!

Rugăciune de dimineață scrisă de Părintele Arsenie Boca
Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă că astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi că rugăciunea Preasfantului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbră gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus țină pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi că un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și dosaditi până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi și pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seamă cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre.

Ci luminează lumina Ta peste noi, că să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viață Ta. Lumina și Bucuria noastră, slavă Ție! Amin.

Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vată de Sus, Hunedoara-d. 28 noiembrie 1989, Sinaia), părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, a fost staret la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sambăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalitătii sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărtuit de Securitate.

Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi că fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hategului, se perindă zilnic sute de pelerini.

error: Content is protected !!