Rugaciunea de SAMBATA – 5 noiembrie

Ce rugăciune rostești, aceea îți influențează soarta. E important să știi ce rugăciune să spui. Fiecare zi a săptămânii are o rugăciune a ei, însă rugăciunea de sâmbătă are o putere aparte.

Fiecare zi a săptămânii trebuie marcată prin rugăciune, în special de mulțumire față de binecuvântarea divină. Iar sâmbăta, e chiar bine să te rogi.

Ce rugăciune se rostește sâmbăta

„Doamne Iisuse Hristoase, Judecatorul meu prea drept, știu ca pacatele mele sunt nenumărate. De aceea, Te rog astăzi, sâmbătă, zi in care de Iosif si de Nicodim ai fost pus în mormant. Te-ai pogorat in iad cu Sfantul si Indumnezeitul Tau Suflet. Și de acolo Ai indepartat intunericul cu lumina Dumnezeirii Tale.

Și ai adus bucurie nespus de mare stramosilor nostri. Căci i-ai mantuit din robia cea cumplita. Și i-ai suit in rai. Îngroapă pacatele si cugetele mele cele rele si viclene. Ca sa piara din mintea mea si sa nu se mai lupte cu sufletul meu. Lumineaza intunecatul iad al inimii mele, alunga intunericul pacatelor mele si suie mintea mea la cer, ca sa ma bucur de fata Ta.

Doamne, primește ruga mea!
Doamne, primeste umila mea rugaciune ca o tamaie mirositoare, pentru rugaciunile iubitei Tale Maice, care Te-a vazut pe Cruce pironit intre doi talhari si de durerile Tale cumplite i s-a ranit inima, care impreuna cu ucenicii si cu mironositele Te-a pus in mormant, care a treia zi Te-a vazut inviat din morti si la Inaltarea Ta Te-a vazut suindu-Te de la pamant la cer, insotit de Sfintii Tai Ingeri.

Indura-Te, Doamne, si de cei vii si de cei morti, pentru rugaciunile sfintilor Tai, catre care zic si eu nevrednicul: O, fericiti servitori ai Lui Dumnezeu, nu incetati a va ruga Lui ziua si noaptea, pentru noi, nevrednicii, care pururea gresim cu atatea nenumarate pacate! Mijlociti pentru noi darul si ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu stim a-l cere dupa cuviinta. Nu incetati a va ruga, pentru ca prin rugaciunile voastre, pacatosii sa castige iertare, saracii ajutor, intristatii mangaiere, bolnavii sanatate, cei slabi la minte intelepciune, cei tulburati liniste, cei asupriti ocrotire, si toti impreuna darul Lui Dumnezeu spre folosul cel sufletesc, in marirea Lui Dumnezeu Celui in Treime laudat, Caruia I se cuvine cinste si inchinare in veci. Amin.”

Novena celor 7 daruri, rugăciunea care face minuni

Novena celor 7 daruri sau Novena către Duhul Sfânt este o rugăciune foarte puternică și grabnic ajutătoare. Provine din ritul catolic, însă toți credincioșii se bucură de binefacerile ei.

Novena celor 7 daruri este un ritual. După cum spune și numele, durează 9 zile consecutiv. Se rostește la aceeași oră, în fiecare zi. Este de preferat ca nimic să nu-ți distragă atenția atunci când o citești.

Novena celor 7 daruri
Rugăciunea la Duhul Sfânt

„În genunchi mă închin Ție. Și Îți mulțumesc pentru multitudinea bunătăților pe care mi le oferi. Și mă ofer cu trup și suflet Sfintei Treimi, Tatălui, Fiului și Sfântului Duh. Ador puritatea Ta, nesfârșita Ta bunătate și iubire pentru noi, păcătoșii. Tu ești forța și lumina sufletului meu. Prin Tine eu trăiesc și sunt. Ajută-mă să nu Te deazmăgesc niciodată și să nu-Ți înșel încrederea pe care mi-o acorzi. Mă rog din adâncul sufletului meu să mă ții departe chiar și de cel mai mic păcat.

Fie-ți milă de mine, păcătosul, și veghează-mi gândurile să nu greșesc. Călăuzește-mă să merg mereu pe calea Ta, să-Ți urmez lumina, să-Ți ascult sfatul și să-Ți urmez exemplul. Mă închin Ție și Te rog să-mi ierți slăbiciunile lumești. Ating picioarele sfinte ale lui Iisus răstignit, Îi privesc rănile și am încredere că sângele lui neprețuit nu s-a scurs în zadar. Te implor, Duh Sfânt, alungă-mi slăbiciunile, ține bolile departe de mine, ca să Te pot slăvi, acum, pururea și în vecii vecilor. Amin.

Rugăciunea darurilor sfinte
O, Doamne Iisuse Hristoase! Tu ai promis, înainte de a Te înălța la Ceruri, că vei trimite Duhul Sfânt să-Ți termine lucrarea pământească, prin sufletele Apostolilor și Discipolilor Tăi. Coboară Duhul Sfânt și asupra mea, să-mi împlinească sufletul. Să pot și eu să am parte de milostenia și de iubirea Ta. Dă-mi, Doamne, înțelepciunea de a trece cu vederea lucrurile mărunte din această lume și de a mă dedica vieții întru credință. Dă-mi înțelegere și luminează-mi mintea să găsesc calea adevărului divin. Dă-mi sănătate și bucurie, ca să te pot venera pe veci. Ajută-mă să trec peste toate obstacolele care-mi ies în cale și dă-mi dorința de a cunoaște tot mai mult. Amin.

error: Content is protected !!