Rugăciunea de VINERI seara spusa de Părintele Arsenie Boca

Rugaciunea de mai jos, obisnuia sa o spuna vinerea dimineata…

La mormantul sau de la Manastirea Prislop din Tara Hategului se perinda, zilnic, sute de pelerini.

Sa spunem impreuna rugaciunea lui Arsenie Boca, la ivirea zorilor!

„Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca sa raman cu pace in Tine, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine!

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte si in inima mai mult decat fulgerul pe cer, ca sa fiu luminos toata ziua aceasta!

Doamne, Cela ce vii in Taina intre oameni, ai mila de noi, ia-ne de mana si ne condu cu Lumina Ta pe Calea Adevarului Tau, la Viata. Infierbanteaza, Doamne, inimile noastre pentru Tine, ca sa trecem frumos si cu folos darul acestei zile!

Ajuta-ne, Doamne, sa ne vedem pe noi insine in Lumina cea Adevarata, ca sa ne intelegem greselile, si da-ne un impuls puternic sa ne indreptam necontenit, mergand pe calea desavarsirii!

Doamne, Cel ce vii in Taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant! Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase!

Doamne, Cel ce vii in Taina intre oameni, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre! Fa-ne sa-ti dorim prezenta si apropierea necontenit, astfel traind constient, ramanand in Tine, cultivand ganduri alese si daruind iubire din toata inima!

Doamne, Lumina sfanta, lumineaza lumina Ta peste noi si te salasluieste intru noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, ca sa Te vedem pe Tine in toata faptura pe care o intalnim!
Doamne, invata-ne sa iubim asa cum ne iubesti Tu pe noi si fa-ne sa traim in veci prin Viata Ta!

Lumina si Bucuria noastra, slava Tie!

Amin.”

error: Content is protected !!