Singurătatea este apăsătoare, iar atunci când această stare durează foarte mult, bucuriile vieții dispar și viața poate deveni o povară. Singurătatea e grea și pentru cei în vârstă, și pentru cei tineri în egală măsură.
O femeie singură, fără partener de viață sau fără copii, poate simți că nu are niciun rost în lume. Părintele Nicolae Tănase sfătuiește femeile singure, care vor să-și găsească partener în viitorul apropiat, să se roage. Iată care este rugăciunea femeii singure, conform www.ortodoxia.me, care-l citează pe părintele Nicolae Tănase.
“Atotbunule Doamne! Ştiu că fericirea mea cea mare stă în a Te iubi cu tot sufletul meu şi cu toată inima mea şi în a împlini întru totul sfântă voia Ta. Aşadar, Tu Însuţi îndrumă, Dumnezeule, sufletul meu şi umple inima mea: vreau să Îţi plac doar Ţie, fiindcă Tu eşti Ziditorul meu şi Dumnezeul meu.
Păzeşte-mă de trufie şi de iubirea de sine: să mă împodobească priceperea, smerenia şi curăţia. Lenevirea îţi e urâtă şi naşte patimi: Tu dă-mi hărnicie şi binecuvântează ostenelile mele.
Iar întrucât legea Ta porunceşte ca oamenii să trăiască în căsnicie cinstită, adu-mă, Părinte Sfinte, la această chemare sfinţită de către Tine, fiindcă Tu ai zis: <<Nu este bine ca omul să fie singur>> şi făcându-i lui femeia ca să-i fie ajutor, le-ai dat binecuvântare să crească, să se înmulţească şi să umple pământul.
Auzi smerita mea rugăciune, care se înalţă către Tine din adâncul inimii de fecioară: dă-mi soţ cinstit şi binecredincios, ca să Te preaslăvesc în dragoste şi înţelegere împreună cu el pe Tine, Dumnezeul Cel Milostiv, pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”
Rugăciunea femeii singure alungă deznădejdea și e grabnic ajutătoare
Rugăciunea femeii singure este foarte puternică dacă este rostită cu credință. Este recomandat să nu fie spusă doar atunci când deznădejdea te copleșește, ci zilnic, chiar de mai multe ori pe zi.
Este mult mai puternică dacă este însoțită de smerenie, de post (luni, miercuri și vineri și toate posturile de peste an), de spovedanie și de împărtășanie. Nici o cerere adresată lui Dumnezeu cu credință nu rămâne fără răspuns.