Rugăciunea pe care trebuie să o spui în fiecare marți – 15 noiembrie

Sfantul Anton este un sfant extrem de apreciat printre credinciosii catolici, dar multi oameni ai bisericii il considera un „Sfant Universal” dincolo de barierele cultelor religioase.
Se spune ca daca te rogi la Sfantul Anton in fiecare marti si vineri, acesta va avea grija sa-ti asculte rugile si iti va indeplini dorintele. Ai grija insa sa nu fie doar materiale si incearca ca, in fiecare marti, pe langa rugaciuni, sa faci si o fapta buna pentru un om nevoias.

Iata cateva din rugaciunile adresate Sfantului Anton de Padova:

Rugaciune pentru dobandirea unui har deosebit

La tine alergam, Sfinte Antoane, care ai avut o inima inflacarata de dragoste catre Dumnezeu si catre aproapele: pe tine te invocam, puternicule facator de minuni, care ai tinut in bratele tale pe Isus Cristos sub chip de Prunc: catre tine ne indreptam plini de incredere, ca sa mijlocesti la bunul Isus harul pe care il dorim din adancul inimii.
( se spune dorinta… )

Sfinte Antoane nu privi la nevrednicia noastra, ci la slava lui Dumnezeu, care va fi preamarit prin tine, si la binele sufletelor noastre, precum si al acelora pe care ii vom ajuta la randul nostru.in semn de recunostinta vom cauta sa ducem o viata cat mai potrivita cu invataturile Sfintei Evanghelii si sa imitam virtutile tale, ajutandu-i pe cei saraci si muncind pentru raspandirea binelui. Amin.

Rugaciune la un mare necaz

Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a ajuta mii de oameni in necazurile cele mai mari in care s-au aflat. Tu ai inviat chiar si mortii, ai intors de pe caile ratacite pe cei pacatosi, ai vindecat pe cei bolnavi, ai inapoiat lucrurile pierdute sau furate si orice rau, oricat de mare ar fi fost, s-a indepartat prin puterea rugaciunii tale.

Dar nu numai atat, tu ai impartit oamenilor bogatiile harului lui Dumnezeu: prin tine mii de oameni s-au intors la credinta, au invatat sa fie constiinciosi in implinirea datoriilor, au ajuns la bunastare si o viata fericita.

Si eu alerg la tine in necazul in care ma aflu. Nu am de unde sa primesc ajutor decat de la Dumnezeu dar sunt nevrednic sa apar in fata lui din cauza pacatelor mele. Priveste la sufletul meu impovarat si fie-ti mila de mine.
Te rog Sfinte Antoane, pentru dragostea ta fata de cei sarmani si pentru grija ta pentru binele lor trupesc si sufletesc, roaga-l pe bunul Dumnezeu sa ma ajute si pe mine. Amin.

Rugaciunea unui om bolnav

Sfinte Antoane, tu ai inteles cel mai bine ca sanatatea este un mare dar al lui Dumnezeu si de aceea ai mijlocit pentru multi oameni vindecarea de boli pe care medicii le declarau incurabile.

Priveste-ma si pe mine, care ma lupt cu boala si nu ma mai vindec. Doresc sa ma bucur de sanatate, pentru ca sa duc o viata frumoasa si sa laud pe Dumnezeu prin munca mea, dar nu ma pot ruga asa cum se cuvine.

Pentru trecerea de care te bucuri in fata lui Isus, vindecatorul celor bolnavi, mijloceste-mi si mie insanatosirea prin puterea lui, pentru ca sa reiau datoriile mele de mai inainte.
iti voi fi recunoscator si voi cauta sa-mi folosesc viata pentru a face bine si pentru a-mi mantui sufletul. Iar daca in planul lui Dumnezeu eu trebuie sa sufar pentru ispasirea pacatelor mele si ale semenilor mei, te rog sa-mi dobindesti rabdarea si harul de a uni suferintele mele cu chinurile indurate de Mantuitorul Isus pe cruce, pentru ca astfel sa am parte de rasplata, impreuna cu aceia care-si poarta crucea cu rabdare pe urmele lui. Amin.

error: Content is protected !!