Rugăciunea puternică pentru mame și copii. Spune-o in fiecare zi

Ziua Mamei este sărbătorită la nivel internațional pe data de 6 mai. Există multe rugăciuni pentru protejarea mamei și a copiilor lor, adresate sfinților, Maicii Domnului și Mântuitorului Iisus. Am selectat două dintre cele mai puternice, pe care toate mamele trebuie să le rostească de Ziua Mamei, pentru sănătatea și bunăstarea lor și a întregii familii.

Rugăciunea mamei către Domnul lisus Hristos, pentru binecuvântare asupra copiilor

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici, auzi-mă pe mine, nevrednica roaba Ta (numele). Doamne, în milostiva Ta stăpânire sunt copiii mei (numele): miluieşte-i şi mântuieşte-i, pentru numele Tău.

Doamne, iartă-le lor toate greşalele cele de voie şi cele fără de voie pe care le-au săvârşit înaintea Ta. Doamne, povăţuieşte-i la calea cea adevărată a poruncilor Tale şi luminează-le înţelegerea cu lumina lui Hristos, spre mântuirea sufletului şi tămăduirea trupului. Doamne, binecuvântează-i în casă, la şcoală, pe drum şi în tot locul stăpânirii Tale.

Doamne, păzeşte-i sub acoperământul Tău cel sfânt de glonte, de sabie, de otravă, de foc, de molimă şi de moartea năprasnică. Doamne, apără-i pe ei de toţi vrăjmaşii cei văzuţi şi cei nevăzuţi, de toate necazurile, relele şi nenorocirile.

Doamne, tămăduieşte-i de toată boala, curăţeşte-i de toată întinăciunea şi uşurează-le pătimirile sufleteşti. Doamne, dăruieşte-le harul Duhului Tău Sfânt spre viaţă îndelungată, sănătate şi curăţie, întru toată buna credinţă şi dragostea, în pace cu cei de aproape şi cei de departe.

Doamne, înmulţeşte-le şi întăreşte-le puterile minţii şi ale trupului, pe care le-au primit în dar de la Tine, binecuvântându-i, dacă va plăcea înaintea Ta, spre viaţă de familie evlavioasă şi naştere de prunci cinstită.

Doamne, dăruieşte-mi mie, nevrednicei şi păcătoasei roabei Tale (numele) binecuvântare părintească pentru copiii mei, care sunt robii Tăi, în vremea cea de acum a dimineţii (zilei, nopţii), pentru numele Tău, pentru că împărăţia Ta este veşnică şi atotputernică. Amin.

Rugaciunea mamei catre Sfanta Maria

Maica Sfântă Preacurata,

Vezi ce frumos dorm copiii?

Ei îmi sunt averea toată ,

Pentru ei din greu mă zbucium,

Pentru ei trăiesc în lume.

Și îndur atât noianul

De dureri fără de nume!

I-am culcat, și-acum spre Ține vin,

Că ei să nu mă vază

Și te rog Măicuță Bună

Să coborî o blândă rază,

Rază bunataii Tale,

Pe frumoasele lor plete

Că să n-aibe vise rele

Și nici pleoapele muiete.

Și mi-i fă în zori de ziua,

Când or fi că să se scoale,

Să-i văd blânzi, cuminți și veseli,

Îndreptând spre Ține pașii

Cum se-ndreapta înspre Ține,

Colo-n cer, sus îngerașii.

Ziua Mamei și Ziua Tatălui au fost legiferate ca sărbători în România începand cu anul 2010. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009 la o inițiativă a Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) și a unui grup de parlamentari români, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu și Liana Dumitrescu.

Pe 29 septembrie 2009, legea a fost dezbătută și aprobată în Camera Deputaților iar astfel începând din mai 2010 a fost sărbătorită oficial pentru prima dată în România. Astfel, Ziua Mamei se sărbătorește în România începând din anul 2010 în prima duminică a lunii mai.

error: Content is protected !!