Rugăciunea sfântului Ioan Botezătorul se citește la ceas de mare cumpănă

În fiecare an, pe data de 7 ianuarie, întreaga creștinătate îl sărbătorește cu mare cinste pe care care l-a botezat pe Mântuitorul în Iordan, sfântul Ioan Botezătorul. Ori de câte aveți un mare necaz, citiți rugăciunea rostită de sfântul Ioan Botezătorul și veți vedea lumină în viața dumneavoastră.

Se rostește 9 zile la rând
Rugăciunea sfântului Ioan Botezătorul vă apără de pagubă și de răzbunările dușmanilor. De asemenea, se citește când sunteți în proces de judecată cu cineva, sunteți amenințați că pierdeți procesul sau viața vă este în mare primejdie. După ce ați terminat de citit rugăciunea, purtați-o cu dumneavoastră.

„O Mergătorule înainte al Domnului şi Botezătorule a lui Hristos,
Mari şi multe  sunt vredniciile date ţie de Dumnezeu, fiindcă tu de proorocii cei vechi ai fost prorocit. Tu, după făgăduinţă şi prorocie Îngerească, te-ai şi născut. Numele tău prin cuvântul Arhanghelului Gavriil mai înainte s-a vestit; a ta numire cu minunea dezlegării limbii tatălui tău s-a pecetluit.

Tu, din copilărie, în pustie ai vieţuit şi, ca o pasăre a cerului, desăvârşit neagoniseală ai iubit, cu aguridă şi cu miere sălbatică te-ai hrănit. Tu ai fost crinul cel cuvântător al văilor şi al pustiilor, care în loc de podoabă hainelor, cu darul  cel de sus îmbrăcând trupul tău, cu peri de cămilă l-ai acoperit. Tu ai fost glasul care a strigat în pustie şi calea Domnului o ai pregătit.

Tu, cu duhul şi cu puterea lui Ilie , în lume te-ai arătat şi nelegiuirea lui Irod  şi a tuturor celor asemenea lui ai mustrat. Tu eşti martorul cel preavestit al Preasfintei şi de viaţă făcătoarei Treimi. Tu pe Mântuitorul către mulţimea popoarelor L-ai mărturisit şi cu degetul tău L-ai arătat pe Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatele lumii.

Tu, de către însuşi Domnul, mai mult decât prooroc ai fost mărturisit şi, după Născătoarea de Dumnezeu, pe tine te credem a fi cel mai mare  om născut din femeie. Prin mijlocirea sfintelor şi preaputernicelor tale rugăciuni, ajută-mă să dobândesc mila lui Dumnezeu şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în ceasul cel de pe urmă al sfârşitului meu. Amin”.

Cine nu se bucură în această zi a Sfântul Ioan Botezatorul, va fi trist tot anul!

In fiecare an, pe data de 7 ianuarie, sarbatorim Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, zi in care il cinstim pe cel care l-a botezat pe Hristos in Iordan.

Aproximativ doua milioane de romani poarta numele Sfantului Ioan si isi sarbatoresc ziua onomastica in aceasta zi.

Ziua Sfantului Ion Botezatorul reprezinta incheierea oficiala a sarbatorilor de iarna deschise la Sfantul Nicolae, pe 6 decembrie.

In traditia populara se spune ca Sfantul Ioan Botezatorul este protectorul pruncilor si in acelasi timp, aceasta zi este una de veselie, iar cine nu se bucura in aceasta zi va fi trist tot anul.

Un obicei intalnit in ziua de Sfantul Ioan este “Iordaneala”. Mai multi tineri care au luat de la preot, in ajunul Sfantului Ioan, agheasma de la Boboteaza, merg in dimineata zilei de Sfantul Ioan la biserica si, dupa terminarea slujbei, stropesc fiecare om care iese. Cei “iordaniti” trebuie sa-i rasplateasca pe acestia cu bani.

In dimineata zilei Sfantului Ioan, fiecare om trebuie sa se stropeasca cu agheasma, pentru a fi ferit de boli.

 

 

error: Content is protected !!