Rugaciunea zilei de MIERCURI. Spune-o azi ca sa iti mearga bine toata ziua

Un bun crestin trebuie sa cunoasca aceasta rugaciune de miercuri si sa o spuna pe timpul zilei ca sa ii mearga bine.

Apropierea de Biserica si viata spirituala te ajuta sa treci peste necazuri, iar tu vei putea trece mai usor prin problemele cotidiene. Sunt putini cei care stiu ca rostitul unei rugaciuni in fiecare zi te poate ajuta.

Rugaciune de Miercuri. Asta e rugaciunea care te va face sa iti mearga bine toata ziua
„Doamne Atotputernice si Atotindurate! Imi aduc aminte ca Te-ai nascut Om din Sfanta Fecioara in pestera si ai fost vandut cu treizeci de arginti de ucenicul cel viclean, ca sa ne rascumperi pe noi, pacatosii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta, Te rog, indura-Te de mine, pacatosul!

Vizionati clipul de mai jos si lasati parerea in comentarii pe youtube ( pe canalul lor). Haideti sa-i incurajam, merita!

Primeste, Doamne, aceasta mica a mea rugaciune de miercuri , si umilita a mea vointa, ca ma intristez pentru ca Te-am intristat, si ma amarasc pentru ca Te-am suparat fara de numar. La Tine, Prea Bunule Mantuitor, am toata speranta, si cred ca Tu, care din iubire de oameni ai primit sa fii vandut pentru noi, Te vei indura si de mine acum, ca sa ma mantuiesti de chinurile cele de veci, si sa ma invrednicesti Imparatiei Tale.

Nu Te departa de la mine Doamne, si ajuta-mi, ca in toate sa fac voia Ta, si sa nu Te mai rastignesc in toate zilele cu faptele mele cele pacatoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum faceau iudeii cei necredinciosi in timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacatoasa sa-Ti spal picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca sa ma invrednicesc a auzi si eu din Gura Ta cea dulce: Iertate sa-ti fie pacatele.

Amin.”

Aceasta rugaciune de miercuri te va face sa treci mai usor peste greutatile vietii si sa te apropii mai mult de Dumnezeu.

Rugăciunea Psalmilor

Cartea Psalmilor, alcătuită de sfântul împărat-prooroc David, a rămas pentru Biserică modul de rugăciune cel mai profund şi mai inspirat. Psalmii se regăsesc în totalitatea slujbelor creştine şi cel mai adesea constituie schema de bază pe care acestea s-au construit. Totodată, psaltirea rămâne una din principalele cărţi de cult, frecventată mai ales în mânăstiri (fericitul Augustin spunea că iubirea psalmilor a dat naştere monahismului).

În tradiţia ortodoxă, cei 150 de psalmi au fost împărţiţi în 20 de catisme, delimitate între ele de scurte rugăciune treimice cu caracter penitenţial. În mânăstiri, cele 20 de catisme sunt parcurse pe durata unei săptămâni, în timp ce monahii mai râvnitori se străduiesc să citească zilnic întreaga Psaltire.

În paraclisul nostru citim câte 2 catisme în fiecare miercuri seara (mai puţin puţin în ajunul sărbătorilor din zi de joi şi pe durata Postului Mare, când psaltirea e înlocuită de vecernie, respectiv de Liturghia Darurilor). Toţi cei prezenţi sunt bineveniţi să citească unul sau mai mulţi psalmi, astfel încât “toată suflarea să laude pe Domnul”.

La cele 2 catisme adăugăm şi una din cele 9 “cântări ale lui Moise” (se găsesc la sfârşitul Psaltirii), ode scripturistice pascale care slăvesc lucrarea lui Dumnezeu în poporul Său, de la trecerea prin Marea Roşie la întruparea Cuvântului prin Fecioara Maria.

În acest fel parcurgem psaltirea în 10 săptămâni, punctând de fiecare dată printr-o scurtă predică cuvintele pline de viaţă care ne mişcă inimile.

error: Content is protected !!