Rugaciuni puternice pentru momentele grele ale vietii

Se spune ca nimic nu este mai simplu si mai firesc pentru noi decat rugaciunea. Si totusi, rugaciunea nu este ceva ce trebuie spus acasa sau in biserica, doar in ideea “bifarii” unei actiuni.

Rugaciunea adevarata este atunci cand limba vorbeste, urechea le asculta, trupul face matanii, iar inima se umple de simtaminte nazuitoare catre Dumnezeu.

Inainte de a spune orice rugaciune, incepe cu rugaciunile incepatoare!

O, Dumnezeule Mare, mantuieste-ma de toate relele. o, Dumnezeule Mare, care ai harazit (ai hotarat) mangaiere tuturor Sfintilor, harazeste-mi-o si mie, care ajuti si sprijini toate lucrarile, ajuta-ma si sprijina-ma in toate nevoile, scapa-ma de toate primejdiile, de toti dusmanii vazuti si nevazuti.

In numele Tatalui care a creeat lumea, in numele Fiului care a rascumparat-o, in numele Sfantului Duh care a implinit legea in toata a ei desavarsire.

Binecuvantarea lui Dumnezeu Tatal care cu cuvantul a zidit lumea, sa fie pururea cu mine ……!
Binecuvantarea Domnului Isus Hristos, fiul Marelui Dumnezeu, sa fie pururea cu mine…..!

Binecuvantarea Sfantului Duh cu cele mai scumpe daruri ale Sale, sa fie pururea cu mine … !

Doamne, norii grei ai nenorocirilor si ai supararilor se abat asupra capului meu si intristarile sfasietoare ma coplesesc, dar ma mangai ca Tu ma iubesti si aceasta incredintare ma incurajeaza. Plin(a) de nadejde in dragostea si bunatatea Ta, nu voi lasa sa ma biruiasca impotrivirile soartei, ci ma voi lupta cu curaj, caci numai cu ajutorul Tau voi reusi.

La tine, dar Preabunule Doamne, alerg si ma rog: vino grabnic si ma mantuie cu puterea Ta, cu mila Ta, precum ai mantuit si pe Petru cel ce venea pe apa; intinde-mi mana ca si lui si mai presus Doamne da-mi sanatate si……….(se spune o singura dorinta).

Doamne, ai mila si nu zabovi si primeste cu bunatatea Ta rugaciunea mea ce o fac catre Tine, apara-ma cu Harul Tau si ajuta-ma sa fiu statornic in angajamentul ce-l iau fata de Tine: de a da o bucata de paine la saraci si de a ma ruga pentru cei aflati in primejdii sau suferinta si pentru mantuirea tuturor oamenilor.
Trimite Doamne binecuvantarea Ta peste dusmanii mei cunoscuti….(se spune numele) si necunoscuti si indreapta-i ganduri bune spre mine si spre toti ai casei mele.

Tu Doamne, doresti ca omul sa traiasca in unire si dragoste pe pamant.

Fa-i si pe cei ce ma asupresc, ma urasc, ma chinuiesc, ma napastuiesc, ma descurajeaza, ma desconsidera, sa cunoasca milostivirea Ta si lumineaza-le Tu , Doamne, inima lor si fa-o primitoare de dragoste, ca sa traim in deplina unire, cu inima curata si ne iarta noua greselile, precum iertam celor ce ne gresesc noua. Amin!

Rugaciuni puternice: Rugaciune catre Sf. Anton

Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a-i ajuta pe cei nevoiasi si saraci, ajuta-ma sa-mi procur painea cea de toate zilele. Iata in ce greutati ma aflu eu (si familia mea). Nu stiu ce sa fac si incotro sa ma indrept.

Faptele tale minunate au aruncat o raza de speranta si in sufletul meu si ma indeamna sa alerg la mijlocirea ta.
Stiu ca Dumnezeu, care oranduieste toate, cunoaste starea mea, dar nu sant vrednic sa apar in fata lui. De aceea cer sprijinul tau. Vin cu toata increderea la tine, sfinte Antoane! Ai mila de mine (si de familia mea). Lumineaza mintea si misca inima celor mai mari ca sa ia o hotarare buna in situatia mea: fa-i sa inteleaga greutatile in care ma zbat eu (si familia mea).

Locul de munca potrivit inseamna pentru mine castigarea celor necesare existentei mele (si a familiei). De aceea, te rog, ajuta-ma sa gasesc un serviciu potrivit, ca sa traiesc cinstit din munca mea. Nadajduiesc ca ma vei ajuta. Voi starui in aceasta rugaciune pana cand ea se va implini. Amin!

Rugaciuni  puternice. Rugaciune pentru dezlegare de toate relele (de facaturi).

Stapane, Doamne Iiuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule si Chivernisitorule (Conducatorule) a toate, Sfant si slavit esti, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, slava Tie.

Tu cel care locuiesti in lumina cea nepatrunsa si neapropiata, pentru rugaciunea mea, a smeritului si nevrednicului robului Tau, departeaza demonii si stinge viclenia lor de la robii Tai, revarsa ploaia la buna vreme peste tot pamantul si fa-I sa dea roadele lui, copacii si viile sa-si dea deplin rodul lor, femeile sa fie dezlegate si eliberate de nerodirea pantecului, acestea si toata lumea mai intai fiind dezlegate, dezleaga si toata zidirea de toate legaturile diavolesti.

Si dezleaga pe robuI Tau (numele) impreuna cu toate ale casei lui, de toate legaturile satanei, ale magiei, ale farmecelor si ale puterilor potrivnice.

Impiedica Tu, doamne Dumnezeul parintilor nostri, toata lucrarea satanei, Tu cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vraji si de toate lucrarile si de toate legaturile lui, si disiruge toata lucrarea vicleana prin pomenirea PreaSfantuluiTau nume.

Asa, Doamne, Stapane a toate, auzi-ma pe mine nevrednicul, si dezleaga pe robul Tau (numele), de toate legaturile satanei si daca este legat in cer sau pe pamant, sau cu piele de animale necuvantatoare sau cu fier sau cu piatra. Sau cu lemn, sau cu scriere, sau cu sange de om, sau cu al pasarilor, sau tu al pestilor. Sau prin necuratie, sau in alt chip s-au abatut asupra lui, sau daca din alta parte au venit, din mare, din fantani, din morminte.

Sau din orice alt loc, sau daca a venit prin unghii de om, de animal sau gheare de pasare, sau prin serpi (vii sau morti). Sau prin pamantul mortilor, sau daca a venit prin strapungere de ace, dezleaga-le pentru totdeauna, in clipa aceasta, Doamne, cu puterea Ta cea mare.
Tu, Doamne, Dumnezeul nostru, Care cunosti si sti toate, dezleaga, sfarma si distruge acum, lucrarile magiei, iar pe robul Tau (numele), pazeste-I cu toti ai casei lui de toate uneltirile diavolesti.

Zdrobeste cu insemnarea cinstitei si de viata facatoarei Crucii Tale toate puterile potrivnice. Pustieste, distruge si departeaza pentru totdeauna lucrarile magiei, vrajitoriei si fermecatoriei de la robul Tau (numele).

Doamne, auzi-ma pe mine pacatosul robul Tau cu toti ai casei mele si dezleaga-i de demonul de amiaza, de toata boala si de tot blestemul, de toata mania, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lacomia, neputinta, prostia, neintelepciunea, mandria, cruzimea, nedreptatea, trufia, si de toate ratacirile si greselile, stiute si nestiute, pentru sfant numele Tau, ca binecuvantat esti in veci. Amin!

Rugaciuni puternice. Rugaciune la durere si suferinta

Doamne, ce sa fac? Ce voiesti Tu sa fac? Orice clipa in care nu simt prezenta Ta mi se pare pierduta. De atatea ori sufar, si in suferinta mea ma comport ca si cand nu as sti ca singurul lucru pe care il am de facut e sa vin la Tine si sa iti incredintez Tie povara mea. Cum pot sa uit atat de des un lucru atat de bine stiut? Oare constiinta lui nu a prins radacini destul de adanci in inima mea?

Doamne, dar cum sa-Ti dau Tie suferintele mele cand Tu ai suferit deja atat de mult?

Cum sa mai adaug poverile mele marunte la povara Ta atat de grea? Nu pot decat sa Te chem sa stai un pic cu mine, sa petreci un ceas, doua in odaia mea, sa Te privesc in ochi si sa simt atingerea mainii Tale calde. Nu trebuie nici macar sa-mi spui vreun cuvant. Pana si tacerea Ta e un balsam pentru sufletul meu, caci in tacerea Ta sunt adancuri de simtamant la care cuvintele nu pot ajunge.

Stai cu mine o ora azi in tacere.

Poate nici eu n-am sa spun nimic. Poate doar am sa plang, dar si plansul meu e altfel cand il auzi Tu. Si lacrimile mele sunt mai limpezi cand le privesti Tu. Si suspinul meu se schimba in cantec in prezenta Ta. In ochii Tai e o iubire infinita ce transfigureaza orice suferinta si o umple de Tine. Chiar de nu vrei sa-mi alini setea, macar lasa-ma sa privesc spre izvorul Tau de apa vie, sa sorb din ochi ceea ce buzele-mi mistuite nu pot sa atinga. Amin!

Rugaciuni puternice. Rugaciune grabnic ajutatoare catre Sfantul Mare Mucenic Mina

O, Preasfinte si intru tot laudate, Mare Mucenice Mina, si de minuni facatorule; primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat , scap eu ticalosul si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinti ma rog tie: Vezi, Sfinte, paguba mea, vezi saracia si ticalosia mea; vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu.

De aceea ma rog tie, Fericite si Sfinte Mina, grabeste-te de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul, ca stiu, Sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit munci grele si chinuri infricosatoare de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.

Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine, ticalosul si scarbitul, ca sa alerg la ajutorul tau.

Am auzit de negutatorul acela din pamantul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugaciuni, nu numai ca ai vadit pe ucigasul sau si l-ai scos din paguba lui dandu-i indarat punga cu galbeni; dar, o! minune, ca si din mort si taiat in bucati, tu l-ai vindecat si l-ai facut sanatos.

Asemenea si lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur tinut in maini, fiindca il fagaduise bisericii tale. Tot asa si femeia Sofia, care venea spre inchinare in sfant locasul tau, nu numai ca a fost izbavita de ostasul acela ce o silea spre pacat, dar si pe ostas dupa cuviinta l-ai certat. La fel si schiopul care venea la sfanta biserica ta spre inchinare, cu rugaciunea indata l-ai tamaduit.

Asemenea si femeii celei mute, i-ai deschis graiul si vorbea curat. De asemenea atunci cand iudeul daduse prietenului sau crestin o punga cu galbeni, pe care crestinul tagaduia ca a primit-o, jurand pentru aceasta chiar in biserica ta, tu, nu numai ca ai izbavit pe crestin de juramant, dar si evreul, vazand minunea ta, a crezut intru tine si a venit la credinta crestina.

error: Content is protected !!