Scrisoarea Părintelui Iustin Pârvu către poporul român. Este zguduitoare!

Se spune că înainte să treacă în neființă, Părintele Arhimandrit Iustin Pârvu ar fi adresat o scrisoare zguduitoare poporului român. Stareț al Mănăstirii Petru Vodă din Neamț, Părintele Iustin a fost un stâlp de seamă al ortodoxiei românești.

Cuvintele din această scrisoare sunt tulburătoare și au făcut înconjurul internetului. Abia atunci s-a aflat că scrisoarea Părintelui Iustin Pârvu către poporul român nu i-ar aparține. Autorul fiind dl. Marin Neacșu, cel care a publicat scrisoarea pe blogul personal. Citind-o… nici nu mai contează cui îi aparține. Mesajul te emoționează până la lacrimi.

Popor român, îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!

Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut.

Ai fost singurul popor pe care nicio putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii.

Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare.

NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT.

De ce te laşi dezbinat?

Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.

Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii.

Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria.

Când îţi vei revendica drepturile?

Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria.

Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma?

Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, cei care conduc nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult.

Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile țării, aceleaşi mine de aur, argint, sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam.

Tu taci !!!

Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi.

error: Content is protected !!