Se spune ca la fiecare dintre noi o dată în viață vine Dumnezeu

Există o legendă potrivit căreia la fiecare dintre noi o dată în viața vine Dumnezeu.

Mai mult decât atât, acesta poate apărea în orice formă: un pisoi flămând sau un cerșetor din stradă, respectiv și destinul nostru va fi în funcție de modul în care ne comportăm la o astfel de întâlnire.

Există și o istorie în acest sens:

Odată a existat pe lume un om. Și a avut trei vise: să aibă un loc de muncă bun și bine plătit, să se căsătorească cu o fată frumoasă și să devină cunoscut în întreaga lume.

De-a lungul vieții, multe lucruri s-au întâmplat cu el, dar iată una din istorii:

Iarna într-o dimineață rece eroul nostru se grăbea foarte tare la un interviu de angajare într-o companie. Pînă la întâlnire au ramas doar 5 minute dar el mai avea mult de mers. Dintr-o dată, chiar în fața lui a alunecat și a căzut om în vârstă.

Eroul nostru se uită la om, a decis că el era beat și în grabă a mers mai departe. Din fericire, el a reușit la interviu de angajare la timp, însă din păcate, nu a primit jobul mult dorit.

În final eroul nostru a trăit o viață nefericită și a murit.

Plecat la cer, el s-a întâlnit cu îngerul său păzitor.

– Știi, am trăit o viață foarte nefericită și fără valoare. Am avut trei vise, dar nici unul dintre ei s-a îndeplinit. Ce păcat

– Hmm … Prietenul meu, eu am făcut totul pentru a face ca visele tale să devina realitate, dar pentru aceasta a trebuit măcar odata să îți deschizi sufletul și să ajuți oamenii la nevoie.

– Ce ai in vedere?

– Îți amintești omul care a căzut pe drum într-o iarnă rece? O să-ți arăt imaginea … omul respectiv a fost CEO al companiei la care așa te grăbeai să ajungi . Dacă l-ai fi ajutat te aștepta o carieră de succes. Tot ce se cerea de la tine era să îi acorzi o mana de ajutor.

Morala: Fii atent la lumea care te inconjoară pentru că ea îți oferă o mulțime de oportunități.

Nu trebuie doar să cerem ajutor de la alții dar și singuri să fim în stare să acordăm ajutor celor care au nevoie.

„Să știți că eu întotdeauna am fost atent cu ochii mei, că tot răul din lume pătrunde în inima omului prin simțuri și mai ales prin văz.” Trei lucruri de făcut în fiecare zi, care ne pot schimba întreaga viaţă

Un bunic evlavios și ajuns la o vârstă foarte înaintată, era înconjurat de mulți nepoți și strănepoți căci avea o familie mare.

Bătrânul povestea nepoților multe întâmplări cu tâlc din viața sa. Nepoții erau foarte entuziasmați de toate întâmplările pe care prin trecuse bunicul lor. La un moment dat, unul dintre nepoți care era mai mare l-a întrebat:

– Cum ai reușit bunicule să treci prin războaie, prin atâtea necazuri și lipsuri și cum ți-ai păstrat întodeauna această stăpânire de sine și acest echilibru cu care ne uimești și acum?

– Ei bine dragii mei! răspunse el. Să știți că eu întotdeauna am fost atent cu ochii mei, că tot răul din lume pătrunde în inima omului prin simțuri și mai ales prin văz. Când eram și eu mic ca voi preotul din sat m-a învățat să fac trei lucruri în fiecare zi, când plec de acasă:

– întâi, îmi ridic privirea spre cer ca să-mi aduc aminte că acolo sus, este Tatăl meu care mă veghează, El este cel mai important în viața mea și spre el mi se îndreaptă toată silința și putința;

– al doilea, îmi plec ochii la pământ și privesc la cât de puțin loc am nevoie pentru a-mi găsi și eu acolo mormântul,

– și în al treilea rând, privesc de jur împrejur la mulțimea de oameni care au de pătimit mai rău decât mine, la toți aceia care sunt bolnavi: ciungi, ologi. orbi, surzi, muți, nevoiași sau lipsiți de adăpost.

În felul acesta am trecut în viață prin toate suferințele, le-am îndurat fără cârtire și am trăit mulțumit și în pace cu lumea întragă și cu Bunul Dumnezeu.

Sursa: altarulcredintei.md

 

error: Content is protected !!