Seara de seara, inainte de a adormi, e bine sa spunem o rugaciune in 4 pasi

Iertarea este miscarea sufletului prin care descoperim, pe de o parte, ca avem nevoie sa primim si sa oferim iertare, dar ca nu stim si nu putem s-o facem si, pe de alta parte, ca nu e nevoie decat sa o cerem de la Dumnezeu.

Iertarea este dragoste, iertarea este mila lui Dumnezeu trecuta in mine, pe care eu o trec aproapelui meu sau celui care m-a ranit sau mie, si zic: „Doamne, vino Tu si iarta!”. „Numai Dumnezeu iarta!”, spun atat de bine, dar fara sa stie bine ce spun, multi din cei ce refuza sa ierte… Ei marturisesc jumatate din taina iertarii. Cealalta jumatate este faptul ca Dumnezeu nu iarta undeva ci in sufletul omului.

Iertarea este lucrarea lui Dumnezeu in om, atat pentru a-i oferi iertarea pentru pacatele proprii, cat si pentru a-i oferi puterea de a ierta celor care i-au gresit lui. E aceeasi lucrare. Da, iertarea se cere si cand dorim sa o acordam cuiva. Uneori poate fi foarte simplu. Iata, in fiecare seara, inainte de a ne duce la culcare, putem spune o rugaciune in patru pasi.

Unu: „Doamne, iti multumesc si Te binecuvantez pentru ca astazi..” si sa spunem ce motive avem sa-I multumim si sa-L binecuvantam pe Dumnezeu pentru ziua respectiva. Doi: „Doamne, ajuta-ma sa iert cum ierti Tu, vino Tu in inima mea si iarta pe..” si spunem numele celor pe care avem a-i ierta pentru ziua respectiva, care ne-au gresit noua in ziua respectiva, mai mult sau mai putin. Chiar daca ni se pare ca nu este important, sa iertam orice privire sau orice strambatura pe care ne-o amintim, pentru ca asta inseamna ca ne-a ranit putin si ca este nevoie sa iertam.

Trei:”Doamne, iart-ma pe mine pentru ca..” si aici ne amintim tot ce am gresit in fata lui Dumnezeu si a aproapelui. La ultimul pas: ”Doamne ajuta-ma ca maine..”, si spunem ce dorinte avem noi pentru maine, sa punem in fata Domnului toata dorirea noastra. Si, seara de seara, aceasta rugaciune ne va obisnui sa traim intr-o relatie vie cu Dumnezeu, zi de zi, ceas de ceas si clipa de clipa, pentru ca orice clipa fara Dumnezeu este iad si suferinta.

Acesta idee din patru pasi de rugaciune vizeaza mai mult pe cei tineri in credinta. Cert este ca, fie esti tanar sau batran nu trebuie sa bolborosesti acelasi cuvinte ca un papagal, dar pentru inceput e bine. Dumnezeu stie de ce avem nevoie mai inainte de ai cere sau a ne ruga Lui. Vorbeste cu El cum ai vorbi cu cel mai bun prieten. Rugaciunea trebuie sa fie respiratia crestinului. Asa cum peste nu poate respira fara apa, tot asa si crestinul nu poate supravietui fara rugaciune. Eu unul iubesc rugaciunea. Imi place rugaciunea. Ador rugaciunea!

Pana si oamenii de stiinta au constat ca atunci cand un om se roaga, se intampla ceva superb in corpul lui. Mintea lui devine libera, corpul lui se relaxeaza si trec mai usor prin probleme. Nu uita ca si Mantuitorul Hristos s-a rugat. EL aiubit rugaciunea!

Vorbeste cu Dumnezeu cum ai vorbi cu cel mai bun prieten. Doamne ajuta!

error: Content is protected !!