Secretele rugăciunii: cui recomandă Biserica să se adreseze bolnavii! Rostește și tu această rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea de boli! Face adevărate minuni!

Rugăciunea este fapta cea mai mare a lumii, căci ea este cauza tuturor bunătăţilor din lume, asta obişnuia să spună părintele Cleopa, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României.

“Rugăciunea comună este mai ascultată de Dumnezeu decât cea individuală, pentru că se produce o emulaţie spirituală în care sufletul este mai adânc implicat. Şi sigur că răspunsul este pe măsura credinţei noastre.

Comuniunea cu Dumnezeu nu poate fi întărită decât prin rugăciune şi credinţă”, spune părintele Nicuşor Dascălu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Biserica ortodoxă binecuvântează rugăciunile făcute „pentru tot sufletul necăjit şi întristat”, mulţi credincioşi adresându-se Maicii Domnului.

„Sunt sfinţi care ocrotesc îndeosebi pe cineva, dar Sfânta Parascheva, Sfânta Filofteia apără, în general, de toate relele. Noi o avem întotdeauna pe Maica Domnului, apărătoarea tuturor celor necăjiţi, aşa se numeste şi acatistul pe care i-l adresam. Deci, pentru orice situaţie ne adresăm unor sfinţi cu puteri mari, cum e Maica Domnului, la care ne rugăm în toate împrejurările”, explică părintele Nicuşor Dascălu.

Există numeroase rugăciuni atunci când trupul este slăbit şi măcinat de boală. Ele pot fi rostite de cei apropiaţi bolnavului, de preoţi sau chiar de cel căzut în suferinţă. Preoţii spun că se fac rugăciuni pentru omul bolnav, pentru bolnavul căzut în deznădejde, pentru bolnavul înainte de operaţie.

Există, de asemenea, rugăciune de mulţumire pentru însănătoşire, rugăciunea bolnavului pentru cei ce-l îngrijesc, rugăciunea doctorului pentru bolnavii săi, dar şi rugăciunea la sfânta Muceniţă Filofteia care aduce alinare şi mângâiere prin vindecarea celui suferind.

Rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea de boli:

Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, transmisibile sau netransmisibile, de bolile ştiute şi neştiute de noi.

Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc.

Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!

 

error: Content is protected !!