Semne biblice, care îți arată că ți-ai găsit jumătatea, nu le ignora!

Semne biblice că ai găsit jumătatea – „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu cauta folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.” 1. Corinteni 13:4-8.

Atunci când vine vorba de iubire, Biblia oferă suficiente motive pentru un credincios să înţeleagă ce înseamnă sentimentele. Soțul este persoana, pe care Dumnezeu ne-o trimite, pentru a petrece tot restul vieții împreună. Chiar Biblia ne spune, pe ce criterii ar trebui să ne găsim jumătatea, așa că, cine are urechi, să audă și cine are ochi, să citească!

1.Nu trebuie să îți fie frică să iubești, întâi de toate!
„În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frică, pentru că frică are cu ea pedeapsă, și cine se teme, n-a ajuns desăvârșit în dragoste. Noi iubim pentru că El ne-a iubit întâi.” (1 Ioan 4:18-19)

2.Iubirea are un limbaj secret
“Chiar dacă aș vorbi în limbi omenești și îngerești și n-aș avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor. Și chiar dacă aș avea darul prorociei și aș cunoaște toate tainele și toată știință, chiar dacă aș avea toată credința, așa încât să mut și munții și n-aș avea dragoste, nu sunt nimic. Și chiar dacă mi-aș împarți toată averea pentru hrană săracilor, chiar dacă mi-aș da trupul să fie ars și și n-aș avea dragoste, nu-mi folosește la nimic.” 1 Corinteni, 13:1-13

3.Iubirii trebuie să îi dedici timp
“Cele câteva ore pe care le petrec cu tine, valorează cât cele o mie de ore pe care le petrec fără tine!” (Cântarea lui Solomon 2:2,3)

4.Iubirea înseamnă dedicare
“Unde vei muri tu, voi muri și eu și voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărți de tine, în afară de moarte!” (Cartea Rut 1:16)

5.Dragostea reprezintă iubire și grijă
„Bărbatul să își împlinească față de nevastă datoria de soț și tot așa să facă și nevasta față de bărbat” (1 Corinteni 7:3).

error: Content is protected !!