Spune aceasta rugaciune puternica de Schimbarea la Fata a Domnului

De sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Domnului, creştinii ortodocşi pot rosti una dintre cele mai puternice rugăciune despre care se spune că îndeplineşte orice dorinţă.

Sărbătoarea de Schimbarea la Fata a Domnului este prăznuită, în fiecare an, pe 6 august şi este cunocută în popor sub numele de Probojenia.

Din Sfânta Scriptură aflăm că Mântuitorul i-a luat pe Sfinţii Petru, Iacov şi Ioan pe muntele Taborului şi „S-a schimbat la faţă înaintea lor şi a străluit faţa Lui ca soarele, iar veşmintele Lui s-au făcut albe ca lumina”.

Astfel, minunea s-a săvârşit cu câteva zile înainte de patimile Mântuitorului, cu scopul de a întări credinţa apostolilor, ca atunci când vor vedea patimile, moartea şi îngroparea Mântuitorului să nu se tulbure.

Schimbarea la Faţă a Domnului, ziua în care dorinţele ajung la porţile Raiului

De sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Domnului, creştinii ortodocşi pot rosti una dintre cele mai puternice rugăciune despre care se spune că îndeplineşte orice dorinţă.

„Doamne Iisuse Hristoase, mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare. Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai  arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi.

La ceas  de mare sărbătoare te rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău,  trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca  mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul  luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit  de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că  viața mea va fi în continuare un coșmar.

Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință (numește dorința). Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie. Amin”.

error: Content is protected !!