Spuneți de 3 ori dimineața și de 3 ori seara rugăciunea Împărate Ceresc!

Vreți să scăpați de uneltirile diavolești? Ascultați sfatul părintelui Calistrat și spuneți de 3 ori pe zi, dimineața și de 3 ori seara, una dintre cele mai puternice rugăciuni care există:

Împărate ceresc! Veți fi surprinși să vedeți cum vi se va schimba viața.

Datează de la sfârșitul primului mileniu al erei creștine

Deși nu se știe care sunt originea și autorul acestei rugăciuni, se crede că rugăciunea Împărate ceresc dateaă de la sfârșitul primului mileniu al erei creștine și este, una dintre cele mai cunoscută rugăciuni, după Tatăl nostrum și Psalmul 50 al lui David.

Chiar dacă face parte din rugăciunile începătoare, aceasta este extrem de puternică și vă scapă de curăță de lucrarea necurată a diavolului. De asemenea, se spune că cine vrea să cheme Duhul Sfânt înaintea de a începe orice lucru, trebuie să spună această minunată rugăciune.

“Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

Amin!”.

Citește Rugăciunea către sfinții cuvioși Maxim Mărturisitorul și sfântul mucenic Neofit, pentru o viață plină de bucurii!

An de an, pe data de 21 ianuarie, credincioșii ortodcși îi cinstesc pe Sfăntul Cuvios Părinte Maxim Mărturisitorul și pe Sfântul Mucenic Neofit.

Este ziua în care porumbeii se bucură de amintirea vorbirii, fiind ziua preaslăvitei minuni, pe care Biserica ne-o arată prin Mucenicul Sfânt Neofit. Citiți în această zi rugăciunea celor doi sfinți pentru a avea o viață plină de bucurii.

Iată mai jos și textul rugăciunii!

“Doamne Iisuse Hristoase, cu rugăciunile Sfântului Mucenic Neofit, mântuiește sufletele noastre, ca un milostiv! Dumnezeule, cu rugăciunile Sfântului Mucenic Neofit, mântuiește-ne! Sfinte Cuvioase Părinte Maxim, cel ce ai îndrăznire către Domnul, cere pace pentru sufletele noastre! – că pe tot pământul s-a întins vestea faptelor tale, taberele diavolești distrugându-le și, prin viața fără prihană, ajungând cetele îngerești.

Stăpână – ceea ce ai cuprins în pântecele tău pe Cel necuprins – scoate-mă din pântecele păcatului cel rău! Mântuieste-mă, Curată, cu ajutorul tău cel dumnezeiesc, de valul cel rău al supărărilor! Răpește-mă din furtuna greșelilor mele, usucă noianul fărădelegilor mele, oprește năpădirile taberei diavolești – pentru ca neîncetat să te măresc, ceea ce ești pururea Fericită!

Sfinte Părinte Cuvioase Maxim, roagă-te Domnului – împreună cu îngerii, cu care acum vorbești, cu drepții și cuvioșii cu care acum locuiești – să miluiască sufletele noastre! – fiind cel pe care mulțimile călugărilor astăzi îl fericesc ca pe un îndreptător. Maică a lui Dumnezeu, Stăpână, scoate-mă din brațele șarpelui ucigător de oameni, care vrea să mă înghită, tot, cu vicleșug! Te rog, sfărâmă-i fălcile și strică-i meșteșugirile, pentru ca, scăpând din ghiarele lui, să măresc puterea ta, pururea!

Să cântăm Domnului cântare de biruință – Cel ce și-a povățuit poporul prin marea Roșie – că S-a preaslăvit!

Dumnezeiescule Părinte Maxim, picură în mine, din limba ta cea dulce și curgătoare de miere, tot Darul Duhului cel insuflat de Dumnezeu!”.

error: Content is protected !!