Ucenicul lui Arsenie Boca, mărturii emoționante despre viața și minunile din viața Sfântului Ardealului

Arsenie Boca este considerat Sfântul Ardealului. Părintele își doarme locul de veci la mănăstirea Prislop și a lăsat în urmă multe rugăciuni și sfaturi pentru oameni.

Ucenicul Părintelui Arsenie Boca, Petru Vamvulescu, a vorbit despre viața Părintelui și despre modul în care a fost ales în postura de ucenic.

„De vorbit mi-a vorbit despre Vinerea Mare, dar eu nu l-am văzut slujind la Prislop. Am văzut multe și mi-a spus despre Divina Tragedie. A fost a doua ispită pentru Iisus, pentru că prima a fost pe Calantania, în munte, unde a fost ispitit prin plăcere. După un post de 40 de zile și fără picătură de apă, a venit diavolul să îl ispitească. Maica Domnului a pătimit alături de Mântuitor.(…)

Părintele Arsenie a spus că a fost cel mai curat loc, între vite, ca Iisus să se nască. Se știe, de multe ori, Dumnezeu a lucrat și prin vite. Maica Domnului zice să s-a trezit cu el în brațe, ca pe un tron stând. Pe timpul lui, știam Prohodul de la el pe de rost. Îl cânta și nu permitea nimic, era foarte serios. Mi-a dat Dumnezeu pe Părintele Arsenie. M-a ales că așa a vrut Dumnezeu.”, a povestit ucenicul lui Arsenie Boca, pentru Agenția Vip.

Părintele Petru Vamvulescu a povestit cum a fost una dintre întâlnirile cu Arsenie Boca, cea care l-a impresionat foarte mult.

„Când m-am dus la dânsul să-l vad și să-i spun păcatele, eram un tânăr de 26 de ani. Când m-am dus el era cu niște ochelari fumurii, picta, dar erau și câțiva bărbați pe acolo. M-a privit și mi-a urat bun venit. S-a uitat la mine, de la ochii lui, la ochii mei au venit niște funii de foc, nu scântei, a durat cam un minut, două. (…) Mi-a spus că are ochi ca și ai mei, dar eu am văzut lumina necreată, Dumnezeiască, venind de la ochii lui, spre ochii mei.”, a mai spus părintele  Petru Vamvulescu.

Părintele Arsenie Boca mi-a spus să nu mă tulbur, dar și că pe el nu îl poate înțelege nimeni. Spunea că fiecare primește de la Domnul cât merită, însă el considera că Părinții care îl vor acuza nu vor fi primit tot ceea ce a primit el (n.r. – Arsenie Boca). Pe Maica Zamfira doar a ajutat-o! Cei care l-au acuzat au vorbit puțin cu Părintele Arsenie Boca, însă eu am avut numeroase discuții cu el. Știa ce acuzații îi vor fi aduse”, a spus Petre Vamvulescu, în cadrul emisiunii Agenția Vip.


„Arsenie Boca se considera cel mai mare dintre păcătoşi” / Lecţie de viaţă primită de la Sfântul Ardealului

A trăit alături de Părintele Arsenie Boca, l-a slujit şi a învăţat tot ce ştie de la el. Paştele, însă, era o perioadă cu o încărcătură specială, în care preotul Petre Vamvulescu i-a fost aproape.

În ediţia specială a „Agenţiei VIP” se alătură şi ucenicul lui Arsenie Boca, preotul Vamvulescu, cel care l-a cunoscut şi a stat pas cu pas alături de Sfântul Ardealului. A fost martor la numeroase minuni, însă şi la zile de sărbătoare. Printre ele se numără şi Paştele, una dintre sărbătorile pe care, conform mărturiei ucenicului, Arsenie Boca o preţuia enorm.

În acelaşi interviu emoţionant, preotul face o mărturisire, în exclusivitate, pentru Antena Stars: „Părintele Arsenie Boca se considera mereu cel mai mare dintre păcătoşi. Îmi spunea mereu că trebuie să trecem prin Iad o bucată de timp. Noi ne spovedim, dar nu ajungem să ne ispăşim toate păcatele pe care le-am făcut în această viaţă”.

În Vinerea Mare, ucenicul lui Arsenie Boca le oferă credincioşilor de pretutindeni o lecţie a credinţei şi iubirii faţă de Dumnezeu, dar şi alte dezvăluiri emoţionante despre Sfântul Ardealului. Întregul interviu, vineri, la ora 22, la „Agenţia VIP”, emisiune prezentată de către Cristi Brancu şi Bianca Sârbu.

error: Content is protected !!