Un arici și-a făcut casă în grădina dumneavoastră? E un semn de la Dumnezeu!

Încă din copilărie, aricii vi s-au părut animale pline de bunătate? Nu ați greșit deloc, pentru că acesta se spune că este sfătuitorul lui Dumnezeu. De aceea, dacă o familie de arici își face casă lângă dumneavoastră, nu-i alungați, pentru că vă vor aduce doar bucurii.

Ariciul a găsit soluțiile potrivite pentru facerea Lumii
Chiar dacă multă lume nu știe, din cele mai vechi timpuri, ariciul ascunde mistere greu de descifrat. Acesta este și motivul pentru care acesta este prezent în aproape toate legendele și miturile, apărând chiar și în tradițiile popoarelor turcice din Asia Centrală.

Ce are acest animal atât de deosebit? Potrivit legendei, se spune că ariciul a participat alături de Dumnezeu și Diavol la facerea lumii, datorită inteligenței sale incredibile. Tradiția spune că acest animal a reușit să pună ordine în succesiunea zilelor și a preîntâmpinat ca Luna să se iubeasc cu Soarele, ținând astfel departe lumea de un mare păcat.

Și asta nu e tot…
Se spune că atunci când Dumnezeu a greșit Facerea Lumii, a primit cele mai bune soluții pentru terminarea acesteia de la… arici. Considerat paznic al bogățiilor pământului, se crede că ariciul împarte acest rol și cu șarpele. Totodată, ariciul este cel care știe taina unei plante magice care învinge bolile.

De ce este cifra 7, aducătoare de bunăstare și belșug!

Cu siguranță, nu e prima dată când auziți că cifra 7 poartă cea mai mare încărcătură spirituală. Dar oare știți cu adevărat de ce este considerată semnul contopirii Domnului cu lumea?

Sacră în noul Testament
Simbol al divinității în Vechiul Testament, cifra 7 apare în toate momentele cheie. De exemplu, Dumnezeu a făcut lumea în șase zile, iar în cea de-a șaptea s-a odihnit, de aceea ultima zi a creației sale este considerată ca fiind sfântă.

Mai mult, David l-a lăudat pe Domnul de 7 ori și tot de aceleași ori s-a scăldat Neeman Sirianul în apele Iordanului pentru a putea să se vindece de lepră. Mai mult, spun Cărțile Sfinte, „Şapte sunt darurile Duhului Sfânt: Frica, Buna credinţă, Înţelepciunea, Tăria, Sfătuirea, Priceperea, Cunoştinţa.“

„Şapte sunt stâlpii peste care înţelepciunea lui Hristos a zidit casa Sa (Biserica).“, „Mântuitorul porunceşte să iertăm de şaptezeci de ori câte şapte.“,  „Şapte sunt duhurile care stau înaintea lui Dumnezeu şi a scaunului Său de domnie.“,  „Şapte sunt urgiile apocaliptice.“,  „Şapte sunt duhurile lui Dumnezeu pe care le trimite în tot pământul.“, „Şapte sunt cele vrednice lui Hristos: puterea, bogăţia, înţelepciunea, tăria, cinstea, slava, binecuvântarea.“

În plus, regulile bisericii sunt legate tot de cifra 7, iar pentru a fi scăpați de boli, se citesc la Sfântul Maslu, 7 Evanghelii. Se spune că tot cifra 7 este cea aducătoare de belșug, bunăstare și fericire.

 

error: Content is protected !!