Un om cu o inima de Aur. Urmareste pana la final

In timp ce barbatul fara adapost dormea pe o banca, americanul s-a furisat si i-a strecurat acestuia in ghiozdan cativa dolari.

Dupa cateva momente, cersetorul a realizat ca cineva i-a lasat banii si a plecat fericit catre un magazin, pentru a isi cumpara o patura si o perna.

In momentul in care s-a intors de la magazin, barbatul trecut usor de 60 de ani s-a asezat langa un domn care vorbea la telefon, fara sa stie ce el este cel care ii lasase banii.

Auzind conversatia la telefon, omul strazii intelege ca barbatul de langa el are nevoie de bani pentru a-i cumpara medicamente fiicei sale bolnave.

Fara sa stea pe ganduri, acesta se duce inapoi la magazin si returneaza patura si perna, pentru a primi banii inapoi.

Omul strazii se intoarce la tatal disperat si ii da toti banii pe care ii are, spunandu-i ca are nevoie mai multa de acesti bani decat el.

Impresionat de gestul cersetorului, americanul ii dezvaluie acestuia ca totul a fost filmat si ii da banii inapoi, plus inca 500 de dolari.

Ce ai de castigat daca esti un om bun

Paul Bloomfield, autorul cartii “Virtutile fericirii – O teorie a vietii bune”, ofera multe alte argumente care ne pot convinge ca avem de castigat daca incercam sa fim buni.

Iata cateva dintre ele:

Pentru ca a fi bun inseamna ca ai grija de tine, a fi bun iti da permisiunea de a avea mai bine grija de tine si de cei dragi tie.

Pentru ca a fi bun inseamna ca nu lasi emotiile, dorintele sau nevoile sa te domine si sa te impinga sa faci lucruri pe care mai tarziu le vei regreta.

Pentru ca a fi bun inseamna sa fii curajos, brav in fata pericolului, si a durerii, si a respingerii sociale. Iti da abilitatea de a spune adevarul in fata celor puternici, te ajuta sa iti asumi riscuri, sa sesizezi capcanele, dar si oportunitatile. Te ajuta sa ai succes.

Pentru ca a fi bun te ajuta sa fii intelept pe masura ce imbatranesti. Intelepciunea nu este accesibila tuturor, dar toti putem fi atat de intelepti cat suntem in stare sa ajungem.

Sa ajungi cu adevarat intelept nu se va intampla accidental. Oamenii intelepti au posibilitatea sa vada “miezul lucrurilor”, iar asta nu se intampla decat daca ne pasa de lucrurile bune. Si nu ne pasa de lucrurile bune decat daca pretuim valorile adevarate.

Pentru ca a fi bun inseamna ca iubim binele si, daca suntem norocosi, inseamna ca suntem iubiti de cei care iubesc binele. A fi iubit de oameni buni ne face si pe noi iubiti buni, iar asta e grozav, nu-i asa? Ce poate fi mai minunat decat sa iubesti o persoana buna, care te iubeste la randul ei?

error: Content is protected !!