VIDEO – Cum te ferești de farmece și de blesteme, potrivit părintelui Ilarion Argatu. Învățăturile pline de tâlc ale marelui duhovnic

Părintele Ilarion Argatu a fost unul dintre cei mai mari duhovnici ai vremurilor noastre. A plecat dintre noi în anul 1999 la Mănăstirea Cernica și a lăsat în urma sa niște învățături pe care toți creștinii trebuie să le cunoască.

În anul 2006, când s-a făcut deshumarea părintelui, iar oamenii au constatat că trupul era aproape intact, învățăturile sale au căpătat o aură aparte, întrucât Biserica și creștinii au realizat că preotul a avut o viață aproape de sfințenie. Iată mai jos ce spune părintele Ilarion Argatu despre farmece și blesteme și cum te poți apăra de ele.

Sunt multe persoane care cred că au fost blestemați, li s-au făcut farmece sau vrăjitorii. Cunoscutul părinte Ilarion Argatu a lăsat o rugăciune care să te ferească de astfel de probleme.

Iată rugăciunea care te scapă de farmece și vrăjitorii. Se spune într-o zi în care ții post și te rogi la Dumnezeu pentru ca viața ta să revină la starea de dinainte de a simți că ceva nu este în regulă în viața ta:

„Dezleagă, Doamne, toate vrăjile, farmecele şi blestemele cu care m-au legat vrăjmaşii mei ştiuţi şi neştiuţi, dezleagă-le şi întru nimica să se prefacă. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu să se ducă, unde om nu locuieşte, şi apoi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine robul tău (numele) apăra-mă!”, spune rugăciunea pe care părintele Ilarion Argatu a lăsat-o pentru mireni.

Totodată, părintele i-a sfătuit pe credincioși și cum să recunoască o persoană, care face astfel de practic

„Dacă rostești numele lui Dumnezeu și al lui Iisus Hristos în cadrul unei conversații pe care o ai cu un grup de persoane, cele care se ocupă cu farmecele vor deveni agitate, se vor schimba la față, vor vorbi peste tine, vor schimba subiectul, vor face gălăgie, vor încerca prin orice metodă să te oprească să mai vorbești și vor rosti frecvent numele diavolului.

Cei care lucrează cu Necuratul și vor să facă rău își pot facă vraja functională dacă cel asupra căruia acționează nu este conștient de puterea lui Dumnezeu și l-a abandonat. Părintele Argatu mai susținea că tocmai necredinciosii sunt mai predispusi la suferintele cauzate de blesteme.

Dacă dormi o oră seara și nu mai poți adormi apoi în timpul nopții, decât pe la 3-4 dimineața, iar toată ziua îți este somn, e semn că e de la vrăji. Trebuie să te scoli din pat și să afumi camera cu tămâie, să stropești cu agheasmă prin casă și să îți speli fața cu apă sfințită. Înainte de culcare, e bine să îți faci cruce și să spui o rugăciune.

A doua zi, e bine să te spovedești preotului și să te și împărtășești. La spovedania generală, se spun toate păcatele pe care ți le amintești de la 7 ani până în preent. Trebuie să ții post negru vinerea până la ora 24 și să spui în această zi „Psalmul 50” de 3 ori.

Dacă o persoană care face farmece se află cu spatele la tine, iar tu îți faci semnul crucii, această persoană va tresări puternic, făcând mișcări ciudate din umeri. Se spune că pe umeri stă diavolul cu care ea lucrează și care este lovit de semnul crucii”.

Iată un filmuleț rar cu Ilarion Argatu:

error: Content is protected !!